Luleå nollade skrällaget

Publicerad 2019-09-22

Regerande mästarlaget Luleå kom snabbt tillbaka efter skrällförlusten mot AIK.
Skrällaget SDE nollades på bortais i SDHL och besegrades med 3–0.

Två mål i numerärt överläge såg till att Norrbottenslaget tog sig tillbaka på vinnarspåret.
Lördagens förlust mot AIK var högst oväntad, men repliken från avgående tränaren Fredrik Gladers lag lät inte vänta på sig.
Skrällaget SDE hade vunnit tre raka matcher i säsongsstarten, men nu tog det stopp. Petra Nieminen sköt 1–0 i numerärt överläge med bara 33 sekunder kvar av andra perioden och i den tredje slog Nicoline Söndergaard Jensen till med ytterligare ett mål i powerplay. Noora Tulus fastställde 3–0.
Landslagsmålvakten Sarah Grahn, som vilade i förlusten mot AIK, höll sin andra nolla på två matcher och tog 26 skott.
Djurgården tog första segern efter tre inledande förluster. Tre raka mål i sista perioden borta mot Göteborg betydde vinst med 6–3.
Josefin Bouveng, Dominique Kramer och Sofie Lundin gjorde målen som säkrade trepoängaren.
Nu är Modo och Leksand enda lag utan poäng i serien.
Modo tappade för andra dagen i rad en 2–0-ledning och föll tungt på bortaplan mot AIK med 2–3. I lördags hände samma sak mot SDE.
Sabina Küller styrde in segermålet i numerärt överläge i början av tredje perioden för ett AIK som tog tredje segern på fyra matcher.
Trepoängaren blev dock kostsam då landslagsforwarden Lisa Johansson fick bryta matchen efter en kollision.