Mejla

Per Bjurman

Bjurman: Så omöjligt att acceptera

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Hur kan världen vara så grym och orättvis?

Hur kan en oändligt snäll och ödmjuk 23-åring, som just börjat leva sin dröm, drabbas av cancer?

Det är fullständigt oacceptabelt.

Cancerbesked är alltid förfärliga, såklart. Alla som drabbas av den förbannade farsoten förtjänar lika starka sympatier. 

Men när det händer så unga och fina människor som Oskar Lindblom går hjärtat bara sönder.

Det känns så…omöjligt att acceptera. 

”Enastående spelare”

Han är endast 23 år, Oskar. Han har hela livet framför sig och började alldeles nyss leva den NHL-dröm som brunnit i hans bröstkorg sedan han var liten knatte hemma i Gävle. Den pågående säsongen har de facto varit hans stora genombrott med Philadelphia Flyers. Som coachen Alain Vigneault, ny för säsongen i klubben, enligt sportsajten The Athletic svarade när han bara några timmar innan det förkrossade beskedet fick frågan vilken spelare som överraskat mest positivt på honom:

– Oskar. Jag visste nästan inget om honom innan jag kom hit, men han har varit en enastående spelare för oss. I powerplay, i numerära underlägen, fem mot fem…och det verkar som att alla vill spela med honom. Han spelar på rätt sätt.

Och detta efter att den tidigare Brynäs-hjälten bitit ihop och vägrat ge upp under en lite motigare start i Nordamerika för några år sedan.

Oskar råkar dessutom vara en exceptionellt sympatisk person. Han har alltid ett vänligt leende på läpparna, är hövlig och respektfull mot alla – och mer ödmjuk än vad som borde vara möjligt när man är så begåvad och framgångsrik. Inte ens efter de mest enastående insatserna på isen har det gått att få honom att säga något annat än att han har fantastiska medspelare.

Ett enormt stöd

Så ska det här hända…

Oacceptabelt, är verkligen ordet.

Förhoppningsvis vet han dock att han har ett enormt stöd under den kamp som följer nu.

Hockeyvärlden är liten och när sådana här hemskheter inträffar sluter precis alla upp bakom den drabbade. Det var rent rörande att se hur sympatiyttringarna fullkomligen regnade in under fredagskvällen. Från spelare, från andra klubbar, från fans, från alla.

Som landsmannen John Klingberg – stjärnback i Dallas Stars – skrev på Twitter:

– We fight with you, Oskar.

I sanning.

avPer Bjurman

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM