Stenlund med första målet mot Detroit Red Wings

Publicerad 2019-12-18

NEW YORK. Kevin Stenlund fick en puck med sig hem från Detroit i natt.

Den 23-årige rookien gjorde nämligen sitt allra första NHL-mål när Columbus slog Red Wings med 5–3.

– Väldigt roligt att se att han tar chansen och gör mål redan i sin andra match, säger Gustav Nyquist till Sportbladet och berättar också om de starka känslorna när han själv förärades en jumbotronhyllning av sin gamla klubb.

Det var i ett powerplay knappa sju minuter in i andra perioden som förre HV71-favoriten Stenlund tog sig in i protokollet i världens bästa liga för första gången.

Kevin – som gjorde fyra matcher med Blue Jackets redan förra säsongen men tillbringat den här hösten i AHL – fick pucken ute på vänsterkanten och försökte hitta Alex Wennberg med en passning precis vid kassen, men en Detroit-back bröt och råkade trycka in en puck

– Det riktigt roligt att se, säger Gustav Nyquist på telefon från Motown.

– Kevin tar verkligen chansen nu när han får den och gör mål redan i sin andra match sedan han blev uppkallad. Bara att han är med i powerplay säger ju en del.

Nyquist satte själv 5-3 i tom kasse i slutsekunderna – och det blev kulmen på en emotionell upplevelse för den 30-årige ex-rödvingen.

Besöket i Little Caesars Arena i natt var nämligen hans första i den gamla hemmaarenan sedan han, efter åtta säsonger, trejdades bort i våras – och ”Gus” hyllades grundligt med en hyllningsvideon i jumbotronen under en reklampaus i första perioden.

– Det var mycket känslor som kom upp, berättar han.

– Den här klubben och den här staden kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta. Men det var samtidigt väldigt skönt att få vinna just den här matchen.

LA Kings har till och från skrällt ganska duktigt på slutet – och i natt var det dags igen.

De slog själva Boston med 4-3 på bortaplan, efter ett övertidsmål signerat Anze Kopitar.

Adrian Kempe bidrog också med ett mål – efter en elegant solokontring i numerärt underläge i början av andra perioden.

– Vi har en massa lyckliga LA-kungar i omklädningsrummet just nu och de förtjänar att vara lyckliga. Det här är ingen lätt plats att vinna på, säger coachen Todd McLellan till klubbens hemsida.

I Carolinas svåra bortamatch mot Winnipeg var det Lucas Wallmark som inledde målandet med en powerplay-balja i slutet av första perioden.

Därmed lade han grunden för en mycket meriterande 6-3-seger.

Rasmus Dahlin inledde en bra Buffalo-push när han i inledningen av tredje perioden i nattens bortamatch mot Toronto reducerade hemmalagets 3-0-ledning med sitt andra mål för säsongen.

Gästerna kom dock aldrig närmare än till 4-3, och i slutet kunde Ilia Mikeyev sätta femman i tom kass.

Dmytro Timashov gjorde också mål för Leafs, medan William Nylander noterades för en assist. Victor Olofsson assisterade å sin sida till två Sabres-mål.

Det satt hårt åt, men till slut lyckades slå Ottawa i förlängning hemma i Amalie Arena.

Slutresultat: 4-3.

Erik Brännström spelade fram till ett av gästernas mål.