Carlsson håller Frölundas CHL-dröm vid liv

Samtliga tre svenska lag till semifinal

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
VIAPLAY

Frölunda var tre minuter från ett kvartsfinaluttåg i Champions Hockey League.

Men efter en stark upphämtning där Patrik Carlsson avgjorde i förlängningen lever drömmen om en fjärde CHL-titel.

Nu väntar Luleå i semifinal.

När Peter Schneider satte 3–2 för EHC Biel Bienne med fyra minuter kvar såg det mörkt ut för Frölunda. Göteborgslaget, som förlorade det första kvartsfinalmötet med 2–3, var där och då ute ur Champions Hockey League, och två mål från en förlängning.

Men Roger Rönnberg gjorde det tränare brukar göra i den situationen – tog ut målvakten. Något som gav effekt.

”Visade verkligen karaktär”

Med 2.50 kvar att spela satte Patrik Carlsson 3–3 i matchen och 19 sekunder senare sköt Theodor Lennström matchen till förlängning.

Och där klippte Patrik Carlsson till. Med sitt andra mål i matchen sköt han Frölunda till semifinal. Frölunda vann matchen med 5–3 och dubbelmötet med totalt 7–6.

– Vi hade tur i slutet. Vi låg illa till, men killarna visade verkligen karaktär. Det är otroligt, säger Roger Rönnberg i TV3:s sändning.

Djurgården till semi

CHL har blivit något av Frölundas turnering. Man har vunnit tre av fem upplagor, bland annat förra säsongen. Klubben har även förlorat en final, mot Luleå 2014/2015. Det är just Luleå som står för semifinalmotståndet efter att ha besegrat Lausanne.

I den andra semifinalen kommer Djurgården, som besegrade München med totalt 8–1 i dubbelmötet, att möta tjeckiska Mountfield.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM