Brödrarsuccé för HV71 gav seger

Publicerad 2019-11-14

Först lillebror och sedan storebror.

Filip och Christian Sandberg ledde vägen när HV71 hemmabesegrade Rögle med klara 5–0.

HV71
Rögle BK

Efter en hel karriär i AIK blev Christian Sandberg, 32, klar för HV71. En stor del i flytten var att få möjligheten att spela med lillebror Filip Sandberg.

Och i dag var det bröderna som låg bakom tre poäng för Jönköpingslaget. Filip öppnade målskyttet när han och Linus Sandin plötsligt blev två mot noll i en omställning.

– Deras back sköt i rundeln och så stack vi, bra pass av Sandin, säger Filip i C More.

Två mål på sex sekunder

Fem minuter senare var det storebrors tur att slita sig loss i en omställning. Säkert satte han 2–0 i gubbhörnet på Roman Will i Rögles mål. Återigen på en passning från Linus Sandin.

Rögle var aldrig nära att jaga ifatt. I andra perioden tog Leon Bristedt ett matchstraff efter en tackling i ryggen och när man rett ut det slarvade man i egen zon och Joakim Andersson kunde sätta 3–0.

Matchen slutade 5–0 sedan Rögle tagit en chansning och plockat ut målvakten med fyra minuter kvar. Anthony Camara hittade det öppna nätet och sedan tog det bara sex sekunder innan Alexander Bergström gjorde matchen sista mål – då med Roman Will åter i kassen.

HV71 är sexa i tabellen, nu bara tre poäng från femman Rögle och fem poäng från serieledande Frölunda.