Stolpen räddade Ryssland – höll undan mot Schweiz

Publicerad 2018-05-12

Ryssland befäster andraplatsen i grupp A.

Man gör det tack vare den ena stolpen på Vasily Koshechkins målbur.

I matchens slutskede – när Ryssland ledde med 4–3 – var Schweiz nära att kvittera, men tack vare målramen kunde ryssarna inkassera sin fjärde seger i mästerskapet.

Ryssland fortsätter att vinna i det pågående världsmästerskapet i danska Köpenhamn och Herning.

Efter fem spelade har OS-mästarna fyra vinster och en förlängningsförlust med sig i bagaget – och 27–7 i målskillnad.

I matchen mot Schweiz fortsatte det ryska segertåget att tuffa på – och den ryska supertrion Kaprizov-Datsyuk-Gusev låg bakom mycket av det ryska anfallsspelet.

Stjärntrion stod för två av de ryska målen – och hotade ständigt de schweiziska försvararna.

Schweiz gav sig inte

1–0 kom efter 2.22 i den andra perioden. Kirill Kaprizov var till slut sist på pucken, efter att Pavel Datsyuk misslyckats med att direktskjuta på Nikita Gusevs passning.

Kaprizov noterades för ett mål i matchen medan Datsyuk och Gusev gjorde två assister var.

Ryssland vann till slut med 4–3, men det var på håret. I matchens slutminut hade Schweiz – som vägrade att ge upp – en puck i Vasily Koshechkins ena stolpe. Med 1.10 kvar på matchklockan sköt Enzo Corvi ett tungt skott som den ryska målvakten inte kunde hålla. Den lösa pucken bredsidades av Timo Meier i stolpens utsida.

– De gjorde jobbet, men blev pressade av Schweiz, lite mer än vad jag trodde på förhand. De har några individualister som sticker ut, men de är också ett ganska hårt spelande lag, säger Viasats expert Rickard Wallin efter matchen.

– Man har många komponenter, men man är inte överlägsen sett över 60 minuter i någon match mot tuffare motstånd.

Möts i sista gruppspelsmatchen

Ryssland gör i och med segern ett litet ryck i tabellen och befäster andraplatsen i grupp A med sina 13 poäng. Sverige leder gruppen på 14 poäng.

De båda lagen möts på tisdag den 15 maj.