Örebro utklassade Frölunda efter tränarbytet.

Men mot Malmö åkte laget på en ny förlust – efter ett ovanligt mål.

– Lite tur att den går rakt ut till mig där, säger Malmös målskytt Max Görtz till C More.

Det var målsnålt på många av SHL-arenorna under lördagen, och så även i Örebro till en början.

Det dröjde ända fram till slutet av den andra perioden innan målnollan spräcktes, efter ett lite märkligt mål. Efter att Malmös Carl-Johan Lerby lagt en puck utanför målvakten Kilpeläinens högra stolpe studsade den istället, via sargen, fram på andra sidan och Max Görtz kunde stöta in pucken i halvöppet mål.

”Lite tur”

Ett genidrag om det var meningen – men målskytten var tveksam.

– Lite tur att den går rakt ut till mig där, säger Görtz till C More.

Om det första målet var slumpartat var Malmös 2-0-mål desto vackrare. Frederik Storm stod för en läcker dragning innan han lyfte in en backhand bakom Eero Kilpeläinen i Örebros mål.

Aaron Palushaj tog tillbaka hemmalaget i matchen då han revs ner i ett friläge och sedan förvaltade straffen själv. Han gjorde några snabba dragningar i sidled och lyfte sedan retfullt enkelt in pucken i krysset.

”En sen och ful tackling”

Publiken i Behrn arena hade tidigare under kvällen hållit andan då Palushaj såg ut att skada knäet efter en tackling mot sargen i slutet av den första perioden. Amerikanen haltade ut i omklädningsrummet – men publiken kunde andas ut då han återfanns på isen i den andra perioden.

Om det var knäet, eller höften som fick ta emot smällen ville han inte avslöja för C Mores reporter.

– Jag kommer inte säga var den tog. Enligt mig är det en kanske en lite sen och ful tackling, men hursomhelst kan jag fortsätta matchen, sade Palushaj efter den andra perioden.

”Malmö vinner duellerna”

Men Örebro kom inte närmare än Palushajs reducering och Malmö vann till slut med 3–1. Christoffer Forsberg fastställde slutresultatet med ett mål i tom kasse.

– Malmö vinner duellerna framför båda kassarna och det tycker jag avgör, säger Örebros tränare Niklas Eriksson till C More.

Nu väntar landslagsuppehåll i SHL, nästa omgång spelas 19 december.