Victor Hedman skadad: ”Risk att han inte spelar nästa match”

NEW YORK. Tampa slog Vegas i natt.

Men det kostade.

Victor Hedman tvingades avbryta matchen på grund av skada.

– Risken finns att han inte spelar nästa match, men jag tror inte det handlar om något allvarligt, säger coachen Jon Cooper.

Det var i början av andra perioden i mötet mellan Golden Knights och Lightning som Victor Hedman åkte på en saftig tackling av hårdföre Ryan Reaves.

Den regerande Norris Trophy-vinnaren föll i en onaturligt vinkel och brakade in i sargen med huvudet, eller nacken, före.

Han reste sig tämligen omgående men åkte raka vägen ut i omklädningsrummet – och återkom inte mer i matchen.

Hjärnskakning, befarade många under natten.

”Hjärnskakning inte ens en diskussion”

Men så illa verkar det dessbättre inte vara med ”Vigge”.

– Det har inte ens varit uppe till diskussion, bedyrar coachen Jon Cooper när han möter media efteråt.

– Risken finns att Victor inte spelar nästa match (mot Arizona kommande natt), men jag tror inte det här handlar om något allvarligt som kommer innebära långvarig frånvaro.

Själva matchen vann Bolts med uddamålet. Knights såg ut att han en bra chans att komma ikapp när William Karlsson reducerade gästernas 3-1-ledning i ett powerplay i början av tredje perioden, men mer blev det inte för hemmalaget.

Tampa har därmed tagit poäng i sju matcher i rad och är åter på väg att etablera sig som ett av grundserietabellens topplag.

Jacob De La Rose spelade sin första match för Detroit Red Wings i natt – dit han ju blev plockad på så kallad waivers från Montreal förra veckan.

Han matchades huvudsakligen i en kedja med Justin Abdelkader och Martin Frk och fick knappa tio minuters istid.

Vann skotten med 21–4

Tyvärr blev det förlust i debuten i Little Caesars Arena, mot Winnipeg. Målisen Jimmy Howard höll hemmalaget kvar i matchen länge och väl – det säger en del att Jets vann skotten i andra perioden med 21-4! – men till slut fick Dustin Byfuglien håll på honom och satte avgörande 2-1.

Carolinas unge finländare Sebastian Aho är de inledande grundserieveckornas kung.

Han stod för ännu en assist, till radarpartnern Teuvo Teräväinen, hemma mot San Jose i natt – och har därmed gjort poäng i tio matcher i rad.

Ingen annan är i närheten av en sådan svit.

Teräväinens strut, i slutet av andra perioden, innebar för övrigt att Canes kvitterade till 3-3. Det resultatet stod sig sedan matchen ut – och därefter kunde hemmalaget avgöra på straffar.

Erik Karlsson svarade för en assist åt San Jose.

Se fler höjdpunkter på Viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på Viaplay.se