Connys nya hockeyutmaning – i Dubai

avLinus Norberg

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

25 säsonger i 21 olika klubbar.

Conny Strömberg, 42, vägrar att lägga skridskorna på hyllan och i vår väntar en ny hockeyutmaning – i Dubai.

– Jag hoppas att det finns någon shejk som kan vara villig att investera, säger profilen.

De tre senaste säsongerna har han spelat för fem olika klubbar, i England, Norge, Danmark, hockeyallsvenskan och division 1, och totalt har det blivit 25 år i elithockey i 21 olika lag.

Och kanske blir det en flytt till en helt annan kontinent i framtiden?

Till öknen.

Conny Strömberg, en av svensk hockeys största profiler, väntas spela ”Dubai International Ice Hockey Tournament” i april nästa år, en turnering med över 30 lag från tolv nationer.

– En rolig grej. Jag har tidigare undersökt om det funnit några lag att spela för i Dubai, det vore ju skönt att kunna spela och bo där, konstaterar 42-åringen.

Han kommer att spela för laget Swedish Vikings, ett projekt som sjösattes 2017 av Kristoffer Winterstein, där spelare från division 1 till de lägsta divisionerna fritt för ansöka om att vara med.

”Hade inte sagt nej”

I våras fanns bland andra AIK-profilen Patric Blomdahl med i ett av fyra lag som Swedish Vikings ställde upp med.

1 av 2 | Foto: Swedish Vikings

Strömberg hoppas att deltagandet i turneringen kan leda till något mer.

– Det vore roligt om någon shejk kunde upptäcka att det finns bra spelare och starta en proffsliga. Jag hade inte sagt nej till att spela i Dubai, om det gick att leva på det.

Just nu tränar Strömberg med Modos juniorlag och snart ansluter han till IFK Arboga för att spela division 1-hockey september ut.

Sedan hoppas han få en ny chans i hockeyallsvenskan.

– Allsvenskan är målet och jag hoppas att man duger som 43-åring. Men jag tycker att hockey är jävligt kul fortfarande och jag fick mersmak efter förra säsongen som jag avslutade jäkligt bra.

Det var aldrig nära att du slutade efter förra säsongen?

– Nej, det var givet att jag skulle fortsätta. Förra säsongen var ett kvitto på att jag fortfarande håller en bra nivå.

Hur länge går det att hålla på?

– Det är ingen skillnad på mig trots att jag fyller 43. Med duktiga medspelare kan jag fortfarande leverera poäng. Många tror att jag bara kan spela i powerplay, men jag är bra även i fem-mot-fem-spelet. Det måste tränare och sportchefer förstå också.

– Jag känner direkt när jag åker skridskor att jag fortfarande har bra tryck i åkningen. Resten har jag redan i mig. Spelsinnet och handlederna blir bara bättre med åren, fortsätter Strömberg som också väljer att skicka en hälsning till klubbarna hockey-Sverige:

– Om det är lag som vill gå upp i hockeyallsvenskan eller till SHL. Då är jag rätt man.

Huset till försäljning

Strömberg har sitt hus i Örnsköldsvik till försäljning och planerar att bosätta sig mer söderut.

Närmast flyttar han in hos en vän i Arboga för att sedan skaffa sig ett boende i Örebro eller Västerås.

– Det har varit lite jobbigt att flytta runt överallt. Man är lite less på det, konstaterar Strömberg som parallellt med hockeykarriären går en agentutbildning.

Han drömmer också om en expertroll hos C More under hockeyallsvenskan.

– Man måste ha något att falla tillbaka på när det en dag tar slut. Jag har gjort några lätta ansökningar till C More och hoppas att jag får chansen. Sedan håller jag på att skaffa en agentlicens, berättar han.

ARTIKELN HANDLAR OM