LIVE 15.00: Följ Tre Kronor-Ryssland

Tomas Ros direktrapporterar – ställ dina frågor och chatta med experten under matchen!

Publicerad 2019-05-01

Många NHL-stjärnor är redan på plats.

Följ när Tre Kronor VM-genrepar mot Ryssland i Globen i direktrapporteringen här.

Hockeysnack med Tomas Ros!

Nedsläpp 15.00!

SVERIGE-FINLAND 2-1

Oj, vad grinigt det blev nu. Kul för matchen, mindre kul för Markström. Andra perioden är över och frågan är hur illa det är med den svenske stjärnmålvakten.

De svenska spelarna är riktigt irriterade.

14.00 – Mats Wennerholm följer Tre Kronors VM-genrep mot Finland.  Ställ dina frågor till experten redan nu.

• Mats Wennerholm
    5 maj 2019

Sverige-Finland 2-1

Där går slutsignalen, Sverige vinner med 2-1 i en match som knappast går till hockeyhistorien. Det skulle möjligen vara för Jacob Markströms skada då, om den visar sig så allvarlig att han missar VM.  Sverige har en klar chans att vinna turneringen, men då krävs rysk seger mot Tjeckien i avslutningsmatchen.

Och det känns ju inte helt omöjligt.

Jag tackar för mig och alla er som hängde med.

5 maj 2019

Snart slut nu och inga riktigt vassa svenska chanser i det numerära överläget. Mindre än minuten kvar.

5 maj 2019

Jesper Bratt åker sig halvfri och får klubban slagen ur händerna. Och finländsk utvisning med bara 2.29 kvar. Därmed känns det ganska avgjort.

5 maj 2019

Det tickar ner mot slutsignal. Bara tre minuter kvar, men ännu ingen finländsk forcering. Lär väl ta ut målvakten så småningom.

• 5 maj 2019

Hej, kommer det presenteras en officiell VM-Trupp sen?

Djuuu

Ja, men Grönborg brukar alltid lämna platser öppna för NHL-svenskar som kan komma in senare i turneringen.