Canucks oroliga – vill inte tappa Pettersson

avIbraheem Alsalman

Publicerad:

Elias Pettersson, 20, har kontrakt med Vancouver Canucks till 2021.

Nu är klubben oroliga över att riskera tappa superrookien.

– Vi måste se till att ha tillräckligt med pengar för att ge honom vad han vill ha, säger general managern Jim Benning till Sportsnet.

Pettersson har haft en jättesäsong bakom sig i världens bästa hockeyliga, NHL.

Han har stått för makalösa 66 poäng på 71 matcher under sin debutsäsong. Och I dag bekräftade han att han kommer spela VM med Tre Kronor i maj.

– Jag bestämde mig direkt för att spela VM men sen har allt en process som ska följas innan det kan bli helt klart med allt. Nu handlar det om att träna på rätt sätt och hålla formen på ett bra sätt innan man ansluter till laget, sa Pettersson.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Elias Pettersson och Vancouver missade slutspel

Nämner en annan spelare

Med all succé som har kretsat kring 20-åringen så vill hans klubb gärna behålla honom. Hans nuvarande kontrakt går ut om två år, 2021, och redan nu vill Canucks försäkra sig att Elias Pettersson stannar länge i den kanadensiska klubben.

De vill bygga laget kring honom.

I en intervju med Sportsnet säger general managern Jim Benning att de har det löneutrymmet som krävs men att de måste vara ”försiktiga”. Han nämner också Quinn Hughes, som sitter i samma sits som den svenske supertalangen.

– Det är unga, spännande spelare och vi måste börja betala dem. Det är vi medvetna om. Löneutrymme har vi, men vi måste bara vara försiktiga och försäkra om oss att vi har tillräckligt med pengar för att betala vad de vill ha, säger Benning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM