Superkedjan bakom historisk seger

Publicerad 2023-01-07

LEKSAND. Superkedjan såg till att Oskarshamn tog en historisk seger i Tegera Arena.

Efter sju bedrövelser i grundserien kunde Oskarshamn äntligen vinna.

Karlkvist, Suomela och Oksanen låg bakom tre av Oskarshamns fyra mål.

Leksands IF

Skulle sviten bestå eller inte? Det var frågan inför mötet mellan Leksand och Oskarshamn.

Leksand hade aldrig förlorat i SHL:s grundserie mot Oskarshamn. Sju segrar sedan Oskarshamn tog sig upp till finrummet 2019 var resultatraden. I slutspelet har det dock gått bättre. Oskarshamn vann i åttondelsfinalen i Tegera för tio månader sedan.

Det började inte bra, om man såg matchen med Oskarshamnsögon. Leksandsbacken Olle Alsing dunkade in 1–0 redan efter 60 sekunders spel.

Därefter förde hemmalaget spelet och hade mest puckinnehav och hade greppet om skottstatistiken.

Kvitteringen kom efter slarv

Oskarshamn fick mestadels till sporadiska anfall och då var det givetvis lagets förstakedja med Patrik Karlkvist, Antti Suomela och Ahti Oksanen som svarade för kvalitén i offensiv zon. Leksand matchade grävlingarna Martin Karlsson och Jon Knuts mot Oskarshamns supervapen och det var ett smart drag av hemmalaget.

1–1 kom efter slarv från Emil Heineman som bjöd på en felpassning modell större som gav John Dahlström autostrada till målet och kvitteringen var ett faktum.

1–1 var också resultatet efter två spelade perioder.

I den tredje perioden drällde Leksands försvar med pucken och Patrik Karlkvist fick en bra målchans. Och då går det som det går. 1–2 var ett faktum. Karlkvists 16:e mål samt superkedjans 46:e för säsongen.

När sju minuter återstod av matchen punkterade Karlkvist tillställningen och såg till att bryta Oskarshamns bistra svit. Nytt misstag i egen zon av Leksand frispelade målkung och han satte pucken behärskat mellan benen på Mantas Armalis.

– Sjukt skönt. Vi är tre skickliga hockeyspelare som vill ha pucken och försöker hitta bra lägen, säger Karlkvist om succékedjan.