Bostons storstjärna imponerade i galen period

Publicerad 2019-05-05

NEW YORK. Han hade oväntad svacka i början av serien, men i natt fick Columbus Blue Jackets dåliga nyheter.

Boston-stjärnan David Pastrnak är sig själv igen.

Han var strålande i hela seriens hittills mest underhållande match och skaffade Bruins slagläge med två grandiosa mål.

– Ja, jäkligt kul att se att det släppte lite för honom, säger Marcus Johansson till Sportbladet efter 4-3-segern.

Att den femte ronden mellan Boston och Columbus hade högre underhållningsvärde än de fyra föregående är en sanning med modifikation.

Första perioden var samma slags tunga dragkamp som tidigare – bara lite mindre fysisk, faktiskt – men i andra, då hemmalaget tog ledningen med 1-0, öppnade den sig något och i tredje fullkomligen exploderade tillställningen.

”En jäkligt skön seger”

Bruins gick först upp i 2–0-ledning och sedan 3–1-dito och såg ut att ha avgjort. Men Blue Jackets replikerade med två snabba mål och förlängning hängde plötsligt i luften

Tills en och en halv minut återstod. Då avgjorde Sverige-bekante tjecken David Pastrnak, på direktskott efter en lysande macka signerad Brad Marchand.

– Ja, det var en jäkligt skön seger, säger Marcus Johansson när vi når honom halvannan timme efter slutsignalen.

– Den satt hårt inne men det är starkt att vi lyfter oss både en och två gånger efter deras mål.

Spelade femplus-hockey

Det var också i tredje perioden just Pastrnak plötsligt bröt sig ur sin svacka och började spela samma slags femplus-hockey som under sina bästa sekvenser tidigare under säsongen.

Han inte bara satte den matchavgörande pucken. Han stänkte in ytterligare ett mål – och briljerade även i övrigt.

– Jag håller definitivt med, ”Pasta” var helt lysande, fortsätter ”Mojo”.

– Jäkligt kul att se att det släppte lite för honom. Han är en grymt viktig spelare för oss.

Kan bli klart för konferensfinal

Med segern har Bruins alltså matchboll och kan natten till tisdag bli klara för sin första konferensfinal sedan 2013.

Men det kan de glömma, enligt Columbus-coachen John Tortorella.

Han garanterar att hans lag kommer tillbaka till Boston för en Game 7 senare i veckan.

– Varför? För att jag vet det. Vi kommer spela Game 7, säger han under en sedvanligt irriterad presskonferens.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se