Boston kvitterade efter bråkmatch

”Borde få minst fem matchers avstängning”

avPer Bjurman

WASHINGTON. I natt blev det brutalt fältslag mellan Boston och Toronto, fullt av fula ojustheter – med Nazem Kadris crosschecking i ansiktet på Jake DeBrusk som särskilt omtalat lågvattenmärke.

Och självklart – då vann Boston lätt.

– Fysiskt spel tar fram det bästa hos oss, som coachen Bruce Cassidy konstaterar efter 4-1-segern

Det var med sin snabbhet, sin teknik och sin unga, sprudlande energi Toronto Maple Leafs tog första matchen mot ärkerivalen från Massachusetts och samma vapen trodde väl de flesta att de skulle försöka använda sig av i nattens retur i TD Garden.

Men istället tillät de den att avgöras helt på betydligt större, starkare och elakare Bruins villkor.

Kort sagt:

Match två blev en fysisk holmgång, fullspäckad med våldsamma tacklingar och grisigt ruff.

Inte oss emot, tyckte Boston-björnarna – betydligt skarpare även i andra avseenden denna gång, inte minst i avslutningarna – och klappade till opponenten med en rejäl ram.

Resultat: 4-1 och utjämnad serie.

– Vi kliver inte absolut inte undan om det ska vara så här. Fysiskt spel tar fram det bästa hos oss, säger coachen Bruce Cassidy på sin presskonferens.

1 av 4 | Foto: Mary Schwalm / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Blev tacklad – hämnades

Men det kostar också. Båda backarna Torey Krug och Connor Clifton skadades i natt – den förstnämnde åkte antagligen på hjärnskakning i samband med en av alla brutala tacklingar – och risken finns att Cassidy måste vända sig till AHL-laget för att hitta ersättare. Å andra sidan lär Leafs får klara sig utan Nazem Kadri ett tag. Han var, som så ofta när det hettar till, i händelsernas centrum hela tiden. Han åkte själv på en knätackling av nye ovännen Jake DeBrusk – avsiktlig eller inte, därom tvistades det högljutt på sociala medier i natt – och hämnades senare genom att crosschecka DeBrusk i ansiktet.

Lär stängas av igen

För det tilltaget fick han matchstraff och avstängning lär följa – i år igen. Han missade tre matcher i fjolårets serie mot Bruins av samma anledning.

– Nu borde han få minst fem. Det var riktigt fult, säger NBC-experten och förre NHL-spelaren Anson Carter.

Nästa match i serien spelas i Toronto natten till tisdag.

– Då är det vår tur att komma i en push, säger stjärnan Auston Matthews.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM