Modos nyförvärv höll första nollan i viktiga segern

Publicerad 2020-02-14

Patrik Bartosak.

Modo studsade tillbaka efter förlusten mot Timrå senast.

I 4–0-segern mot Västerås höll lagets VM-meriterade nyförvärv Patrik Bartosak nollan för första gången.

– Det var på tiden för mig att få vinna här, säger Bartosak till C More.

Modos toppkedja var i högform mot Västerås. Patrik Karlkvist och Jonathan Johnson gjorde två mål vardera. Johnson gick dessutom upp i delad poängligaledning tillsammans med Timrås Jonathan Dahlén på 66 poäng.

Men det var inte bara de offensiva spetsarna som gick på högvarv.

VM-målvakten räddade 26 skott

I sin fjärde match för Modo kom säsongens första nolla för den tjeckiske målvakten Patrik Bartosak.

26-åringen motade bort 26 skott när laget vann med 4–0.

– Det tog lite tid att komma in i en lite annorlunda hockey. Jag tycker att den tjeckiska hockeyn är mer strukturerad och i Sverige är spelarna nog lite bättre och spelet är inte lika strikt. Men jag antar att det har börjat fungera nu så får vi se hur det går längre fram, säger Bartosak till C More.

Med fem minuter kvar av tredje perioden blev det dramatiskt då en medlem i hemmalagets medicinska team föll ihop i båset. På tv-bilderna syntes inte vad som hade hänt men Modo meddelade snabbt på sociala medier att han hade fått en puck i ansiktet och att han mår bra under omständigheterna.

Hattrick efter halva matchen

Modo har just nu ena benet i den hockeyallsvenska finalen. Men det är knappt. Tabelltvåan har endast tre poäng ner till trean Timrå som vann hemma mot jumbon AIK med 6–1.

Sebastian Hartmann hade stor show för hemmalaget. 25-åringen stod för tre mål. En bedrift han klarade av redan under matchens första halva.