Brynäs vann igen – Markström hyllas

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-08

Brynäs besegrade Södertälje med 3–2 på bortaplan

SÖDERTÄLJE. En stekhet målvakt och effektivitet i powerplay.

Brynäs hade det Södertälje saknade och tog andra raka segern i elitserien via 3–2 i AXA Sports Center.

– Vi är det bättre laget i två perioder, Markström är strålande i de avgörande lägena, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Brynäs IF

Efter en rätt darrig inledning har fjolårets succémålvakt Jacob Markström hittat formen. 19-åringen såg till att Brynäs stal en seger hemma mot HV71 i den förra omgången och borta mot Södertälje var han Gävlelagets klart bästa spelare.När SSK i den tredje perioden jagade Brynäs 3–1-ledning, var det Markström som stod i vägen, gång på gång. Han fick dock släppa in en reducering, med dryga minuten kvar att spela. Närmare än så kom dock inte Södertälje.

Brynäs gör som HV 71 – mål i powerplay

Och om Markström var nyckeln i Brynäs defensiv, så var det effektiviteten i powerplay som var glädjeämnet i lagets offensiv. Jonathan Granströms 1–0 mål kom i numerärt överläge, precis som Stephen Dixons 3–0-mål. Södertälje å andra sidan, hade precis som vanligt väldiga problem i powerplay.

”Vi bränner för många lägen”

Inför matchen hade SSK en PP-effektivitet på skrämmande sex procent. Nu kom Södertäljes sista mål i förvisso i just numerärt överläge, men då var matchen i praktiken redan förlorad.

– Vi bränner för många lägen och det får man inte göra på den här nivån, säger SSK-tränaren Peter Larsson.