Nashville stekheta – vann seriefinalen

Slog Tampa Bay: ”Det var ett rån”

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

TAMPA. Nashville är fortfarande bäst.

De vann i alla fall den tidiga seriefinalen mot Tampa i Amalie Arena i natt.

– Men det var ett rån. Utan Pekka Rinne hade vi inte klarat det, säger målskytten Calle Järnkrok till Sportbladet efter 4-1-triumfen.

Det var ettan i tabellen som gick upp mot tvåan i den emotsedda duellen i Amalie Arena i centrala Tampa – och Nashville försvarade alltså sin ställning som herre på täppan med en 4-1-seger.

Men precis som Calle Järnkrok konstaterar handlade det inte precis om någon utskåpning.

Gästerna skaffade sig förvisso tvåmålsledning i första perioden, efter ett mål av Kyle Turris – framspelad av just Järnkrok och Mattias Ekholm – samt Roman Josi.

”Vi slutade spela”

Men sedan låg Lightning i princip på resten av matchen och om det inte varit för en storspelande Pekka Rinne – tillbaka i Nashville-kassen efter ett par veckor på skadelistan – hade de antagligen både kommit ikapp och gått ifrån.

– Ja, han var väldigt bra. Utan honom hade vi inte vunnit. Jag tycker det här var ett rån, säger Järnkrok i omklädningsrumsröran efteråt.

Han fick bra hjälp av medspelare som tog bort ytor i den egna zonen och trots allt minimerade hemmalagets saftigaste chanser. Såg det ut som i alla fall. Men Calle håller inte riktigt med.

– Nja, jag tycker nog att de hade rätt mycket bra lägen ändå, säger han med rynkad näsa.

– Vi var bra i första perioden. Sedan slutade vi liksom spela. Vi hamnade för långt ner och gav bort pucken varje gång vi fick den. Vi gjorde fler mål än dem idag, det var det hela.

”Snyggaste jag sett i år”

Tampa kom inom räckhåll när backen Slater Koekkoek reducerade i slutet av andra perioden, men sedan blev det inget mer. Järnkrok dödade matchen helt med sin 3-1-strut 16.42 in i tredje perioden.

Den innebar för övrigt att den 27-årige gästriken blivit målskytt två matcher i rad.

– Ja, skönt. Jag försöker komma igång efter en lite trög start, säger han.

– Ikväll fick jag en väldigt fin passning av Ryan Johansen. Fast den han slog till Roman Josi i första var ännu vassare. Jag tror det är det snyggaste jag sett i år.

Victor Hedman vårdas forfarande för sin axelskada och spelade inte seriefinalen – och det gjorde inte Viktor Arvidsson heller. Han ströks på grund av vad Nashville-ledningen inte vill beskriva mer utförligt än en skada i nedre delen av kroppen.

Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Calle Järnkrok gör mål på Tampa Bay.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM