Stängde igen när Ryssland vann

Publicerad 2016-05-09

Bobrovski storspelade mot Lettland

Efter chockförlusten mot Tjeckien har Ryssland kommit igång.

Mot Lettland vann värdnationen med 4–0 – mycket tack vare Artemi Panarin och en storspelande Sergei Bobrovski.

Målvakten spikade igen och tog samtliga 27 skott.

Ishockey-VM

Lettland har än så länge varit en positiv överraskning i VM och lyckats ta poäng mot både Sverige och Tjeckien.

Men dagens möte med Ryssland gick varken till sudden eller straffar. Mot värdnationen blev det förlust med 4–0 – även om det knappast blev någon promenadseger för ryssarna.

Efter en mållös förstaperiod tog hemmalaget ledningen dubbelt upp i mellanakten. Den andra perioden var bara 29 sekunder gammal när Pavel Datsyuk spelade fram Artemi Panarin som pangade in ledningsmålet.

Sju minuter senare var det dags igen när Yevgeni Dadonov drygade ut ledningen till 2–0.

Svettigt för Bobrovski

Lettland var dock långt ifrån ofarliga och Ryssland ska kanske främst tacka sin målvakt för att laget höll tätt matchen ut. Columbus-keepern Sergei Bobrovski var lysande i kassen när letterna hade ett rejält tryck i slutet av den andra perioden, detta efter ett matchstraff som drabbade Alexei Yemelin.

Tidigt i den tredje perioden utökade Vadim Shipachyov ledningen till 3–0 och avgjorde matchen.

Inget mål – trots tre man mer

Bobrovskis show var dock inte över. Lettland fortsatte ösa på allt framåt och fick med dryga tre minuter kvar på klockan spela sex mot tre efter att ha tagit ut målvakten.

Men inte ens då överlistades Bobrovski som fick hålla nollan till publikens stora jubel.

I stället för reducering fastställdes slutresultatet till 4–0 genom Artemi Panarin som stod för två mål och två assist i matchen.

Efter den inledande 0–3-förlusten mot Tjeckien har Ryssland spelat upp sig. Laget har nu två raka segrar efter 6–4-vinsten mot Kazakstan.