Auston Matthews klev av – då vände laget

Publicerad 2018-10-28

Auston Matthews

NEW YORK. Allt såg miserabelt ut inför tredje perioden i Scotiabank Arena.

Maple Leafs låg under med 2-0 mot nya rivalen Winnipeg och självaste Auston Matthews hade tvingats avbryta matchen på grund av skada.

Men Mike Babcocks manskap iscensatte en rungande forcering under sista 20 och lyckades ändå vända till 3-2-seger.

– Det bästa med oss är att vi aldrig tror att vi är slagna förrän vi är det, säger målskytten Nazem Kadri

Andra perioden hade just börjat när det som hela megametropolen Toronto fruktar mest av allt hände.

Auston Matthews blev skadad.

Han drev mot motståndarkassen och åkte rakt in i Winnipeg-backen Jacob Trouba - som tryckte till med allt han hade.

”Han har en axelskada”

Leafs-stjärnan tog sig omedelbart åt ena axeln, åkte till båset och försvann efter en kort stund ut i omklädningsrummet – för att sedan inte återkomma mer i matchen.

– Han har en axelskada. Hur allvarlig vet vi först på måndag. Han ska undersökas då, säger coachen Mike Babcock på sin presskonferens.

– Men han är inte redo att hoppa in på direkten och kommer inte spela nästa match, så mycket kan jag säga.

Den typen av nyheter är det sista fansen vill höra.

Men de kan i alla fall trösta sig med att deras blåvita hjältar i natt iscensatte en storartad vändning i tredje perioden - utan Matthews hjälp.

”Vi visade karaktär”

De låg under med 2-0 när de började, men lyckades medelst en synnerligen beslutsam push och mål av i tur och ordning Nazem Kadri, Jake Gardiner och Kasperi Kapanen vända till 3-1-seger.

– Vi visade karaktär, säger Kadri.

– Men det bästa med oss har länge varit att vi aldrig tror att vi är slagna förrän vi är det.

Det är dags att börja ta nederlagstippade Montreal Canadiens på allvar nu.

De lyckades nolla gamla rivalen Boston Bruins i natt – på bortaplan.

Brendan Gallagher och Max Domi gjorde, i tät följd, varsitt mål i mitten av första perioden och sedan höll Carey Price tätt tills Jordie Benn kunde sätta trean i tom kasse i slutet.

I Columbus stångade sig Buffalo till ännu en poäng, men inte mer. Övertiden hann inte pågå mer än 31 sekunder förrän särskilde sudden death-mästaren Artemi Panarin satte avgörande 5-4.

”Vi måste skärpa oss, jobba hårdare och spela bättre”, löd det kollektiva budskapet från St. Louis Blues efter den bistra 4-7-förlusten mot Columbus i torsdags – och i natt satte de de planerna i verket. Efter två jämna perioder mot Chicago gjorde de ett ryck och såg till att bärga en 7-3-seger.
Alex Steen satte sitt fjärde mål för säsongen i ett powerplay i slutet och Oskar Sundqvist – tillbaka efter Tom Wilsons brutala tackling – bokfördes för en assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se