Elias Pettersson tillbaka på isen efter hjärnskakningen

Hyllas: ”Han var till och med bättre nu”

avPer Bjurman

NEW YORK. Elias Pettersson gjorde comeback efter hjärnskakningen i natt – men önskar förmodligen att han hade väntat ytterligare något dygn.

Vancouver blev nämligen nollade av ett motiverat Pittsburgh.

– Jag tyckte dock att Elias såg väldigt bra ut. Både han och Brock Boeser var till och med bättre än innan de skadades, säger coachen Travis Green efter 5-0-förlusten

Två veckor efter den omtalade Mike Matheson-tacklingen i Florida som vållade en lättare hjärnskakning fick svenske rookie-sensationen Elias Pettersson äntligen beskedet inför Vancouvers hemmamatch mot Pittsburgh i natt:

Det är dags för comeback.

– Jag har längtat efter det här, sa han till lokal media på morgonvärmningen timmarna innan matchstart.

Det märktes.

Skapade heta chanser

Redan i sitt första byte snodde han åt sig pucken av en Penguins-back, störtade iväg i friläge och höll sånär på att vinkla in 1-0 – men trippades av Casey DeSmith i sista stund, varpå Penguins-keepern åkte ut.

– Det kunde lika gärna blivit straff, han var ensam och hade kontroll på pucken, muttrar Canucks-coachen Travis Green på sin presskonferens.

Elias var med och skapade ytterligare några heta chanser tillsammans med kedjekompisarna Nikolai Goldobin och Brock Boeser – den senare precis tillbaka från skada han också.

– Den kedjan var väldigt bra, framförallt i början. Elias och Brock såg till och med bättre ut än innan de blev skadade, fortsätter Green.

– Men jag matchade dem kanske lite för hårt i första perioden.

Ja, för sedan mattades de av och ju längre matchen led, desto mer dominanta blev Penguins. Till slut vann de med 5-0 – efter ett mål vardera av Sidney Crosby och Evgeni Malkin, den senare vid ena tillfället på assist från Carl Hagelin.

– De har några killar som kommer att göra mål om man ger dem tillräckligt många chanser och det gjorde vi suckar Green.

▪▪▪

Nattens skräll:

Arizona sopade till Tampa på hemmaplan – med 7–1!

- Jag har inte varit med om många förluster av den här sorten sedan jag kom hit. Det ska bli intressant att se hur spelarna reagerar på att bli så utskåpade, säger lätt chockade Tampa-coachen Jon Cooper.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM