”Jonte” har presenterat sig på allvar i KHL

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-11-25

Första målet för Hedström

Han lämnade Timrå för att väcka liv i karriären. I segermatchen mot Sibir Novosibirsk gjorde Jonathan Hedström sitt första mål för sin nya klubb CSKA Moskva.

Det var drygt sex minuter in i den andra perioden som Hedström hittade nätmaskorna – framspelad av svenskkollegorna Mika Hannula och Mikael Wahlberg. Det välriktade skottet betydde inte bara 4-0 för CSKA, utan tvingade även Sibirs målvakt Konstantin Simtjuk att lämna kassen. Bara fyra minuter tidigare hade dessutom Mika Hannula – genom ett väl förvaltat friläge – lyckats överlista den maktlöse ukrainaren.

Sibir jagade

Hedströms mål skulle visa sig bli matchavgörande. Efter en stark slutforcering jagade Sibir länge kvittering, men med sju sekunder kvar av matchen fastställde Anton But slutresultat till 5-3 i tom bur. Svenskkedjans båda mål gav trion lite arbetsro efter tre svaga insatser och ett uttryckt missnöje från coachen Vjatjeslav Bykov.