Trots flygstrulet – FBK vände och vann

Uppdaterad 2018-11-14 | Publicerad 2018-11-13

Kvällen började inte bra för Färjestad.

Först drabbades av man flygstrul på väg till Ängelholm – sedan låg man under i den kraftigt försenade matchen.

Men FBK-målvakten Markus Svensson blev matchvinnare då han spikade igen i straffläggningen.

Under eftermiddagen strulade flyget för Färjestad, som fick vänta i Karlstad på ett ersättningsplan till mötet med Rögle i Ängelholm.

Matchen kom igång först 21.00, två timmar efter utsatt tid. Och bortalaget fick inte mycket att stämma på isen i inledningen av matchen heller.

Daniel Zaar gav Rögle ledningen efter 8.18 och hade bud på fler mål i den första perioden.

”De har fått vänta lika länge som oss”

Färjestad lyckades dock reducera med endast 32 sekunder kvar av perioden genom Joakim Nygård som styrde in pucken med skridskon.

Målskytten vill dock inte skylla på den svaga inledningen på den dåliga uppladdningen.

– Nä, de har fått vänta lika länge som oss, säger Nygård till C More.

Nils Höglander, 17, fick sedan göra sitt första SHL-mål i karriären då han styrde in 2–1 halvvägs in i matchen.

Svensson matchvinnare

Men Färjestad spelade upp sig och lyckades kvittera och ta matchen till förlängning och straffar.

Färjestads målvakt Markus Svensson gjorde comeback efter skada och storspelade i bortamålet. Han spikade dessutom igen i straffläggningen som avslutades först klockan halv tolv (!) på tisdagskvällen.

– Jätteskönt att vinna här i dag såklart, säger han till C More efter 3–2-vinsten.

En liten udda detalj var att Färjestad drog på sig två utvisningar för ”delaying the game”.