Anaheim förnedrade: ”Svårt att svälja”

Publicerad 2018-04-17

NEW YORK. Anaheim Ducks håller på att göra praktfiasko i Stanley Cup-slutspelet.

De åkte inte bara på tredje raka förlusten mot San Jose i natt.

De blev förnedrade med 8-1.

– En sådan förlust i playoff…det är svårt att svälja, säger backveteranen Francois Beauchemin.

När Rickard Rakell i ett powerplay i första perioden kvitterade den 1-0-ledning Logan Couture hade gett Sharks i början såg det ut som att ankorna från södra Kalifornien kanske skulle kunna ge sin slutspelskombattant en match efter de två förlusterna hemma i Honda Centrer

De fortsatt också spela hyggligt och pepprade den våldsamt hete Martin Jones med skott.

Men i andra perioden gick golvet plötsligt ur gästernas spel och hajarna gick ifrån till 5-1 innan andra pausen – och fullbordade förödmjukelsen med ytterligare tre mål i slutperioden.

– Vi började göra misstag, de gjorde några mål och sedan kunde vi inte stoppa blödningen, säger ärrade backen Francois Beauchemin, till klubbens hemsida.

– En sådan förlust i playoff…det är svårt att svälja.

För hajarna är livet desto roligare just nu. De har slagläge på gamla rivalerna från södra Kalifornien och kan utsätta dem för en ”sweep” – alltså slå ut dem i fyra raka – natten till torsdag.

Det enda som bekymrar en smula är att ankorna är så frustrerade att några av dem, med Corey Perry och Ryan Getzlaf i spetsen, ser ut att vara ute efter att skada sina motståndare.

– Fast jag vet inte om vi är så bekymrade. De får ta hur många utvisningar de vill. Vi gillar att spela powerplay, säger coachen Pete DeBoer.

Marcus Sörensen gjorde mål för andra matchen i rad, den här gången väldigt snyggt efter en två-mot-en-kontring med Joonas Donskoi, och Melker Karlsson stod för en assist.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se