”Försöker ha kepsen nedanför ögonen”

Elias Pettersson om succén – och uppmärksamheten: ”Försöker dölja det lite”

avSimon Sjöstrand

Elias Pettersson är en superstjärna i NHL.

Nu berättar han om succén – och om uppmärksamheten hemma i Vancouver.

– Visst blir jag igenkänd ofta men jag försöker dölja det och ha kepsen nedanför ögonen, säger 20-åringen till hockeynews.se.

Elias Pettersson, 20, går just nu skadad.

I en intervju med SVT tidigare i veckan kom dock Vancouvers succésvensk med lugnande besked.

– Jag har börjat cykla och träna igen, sa 20-åringen.

”Svårt att beskriva”

När han kan vara tillbaka på isen är oklart, men det är ingen hemlighet att han är saknad i Canucks. Pettersson har haft en fantastisk debutsäsong i NHL och med 42 poäng på 38 matcher pekas han redan ut som favorit till priset som årets rookie.

I en intervju med hockeynews.se försöker han sätta ord på framgången.

– Det är svårt att beskriva. Enklaste sättet är kanske att jag lever min dröm just nu. Jag har drömt om att spela i NHL hela livet och nu är jag här i Vancouver. Det är en bra stad att spela hockey i och jag är väldigt glad över att vara här, säger Pettersson.

Uppståndelsen kring 20-åringen är stor, något han själv vittnar om.

”Otroligt mäktigt”

– Visst blir jag igenkänd ofta men jag försöker väl dölja det lite och ha kepsen nedanför ögonen men det är bara kul också för dom kommer fram för att dom gillar det jag gör på isen. Jag har själv varit ett hockeyfan när jag var liten och jag försöker vara en så bra förebild som möjligt. Jag har varit liten och haft idoler också.

Just nu spelar han med och mot några av dem. Med ett snitt på 1,11 poäng per match håller han jämna steg med spelare som Alex Ovetjkin, Matthew Tkachuk och Steven Stamkos.

– Det är otroligt mäktigt. Det är spelare man sett på tv när man vuxit upp och nu spelar jag med och mot dom. Det är sjukt häftigt. Jag har tagit mig hit men jag är aldrig nöjd och försöker bli bättre för varje dag och hjälpa laget att vinna, säger Pettersson.

ARTIKELN HANDLAR OM