Axelsson schweizisk mästare – fick fira med pokal i tre bitar

Uppdaterad 2015-04-13 | Publicerad 2015-04-12

Davos mästare – då gick pokalen gick i bitar redan på väg till omklädningsrummet

Dick Axelsson och Marcus Paulsson blev ikväll schweiziska mästare med Davos.

Men de kunde inte spegla sig i mästarpokalens glans särskilt länge.

Redan utanför omklädningsrummet tappade en person pokalen i golvet – och den gick i flera bitar.

Davos vann ikväll vann sitt 31:e mästerskap i Schweiz.

Och klubben kunde nog inte ha fått en värdigare matchhjälte.

Efter 19 säsonger i klubben var det 38-årige Reto von Arx som sköt hem titeln till Davos i sin allra sista match.

Målet var veteranens blott andra mål för säsongen – men kom, minst sagt vid helt rätt tillfälle.

I den tredje perioden slog Reto von Arx till och gjorde det viktiga 1-0-målet med elva minuter kvar av matchen.

Axelsson målskytt

Dick Axelsson, med SM-guld och VM-guld på meritlistan sedan tidigare, gjorde matchen sista mål när han med fyra minuter kvar punkterade matchen till 3-0, med ett frilägesmål – hans sjätte mål i slutspelet.

Efter matchen blev det vilt jubel i mästarlaget.