Robin Lehner murade igen målet mot Ottawa

New York Islanders vände efter svenskens storspel

Publicerad 2018-12-29

Robin Lehner

New York Islanders målvakt Robin Lehner fick kliva ut på isen när knappt halva matchen mot Ottawa var spelad.

Efter det vände matchen, som slutade 6–3 till Islanders.

Det såg lovande ut för Ottawa i början av andra perioden, då laget ledde med 3–1.

Men Islanders målvakt Thomas Greiss, som hade släppt in tre mål på 17 skott, byttes ut mot svenske Robin Lehner, som sedan räddade alla tio skott på mål.

– Jag tyckte att Thomas kunde ha varit lite skarpare, säger tränaren Barry Trotz vid en presskonferens efter matchen.

”Verkligen inte Islander-hockey”

Resterande speltid var hemmalaget ostoppbart och gjorde fem mål, två av dem sattes av Mathew Barzal.

– Den första perioden var inte bra, den första halvan av matchen var verkligen inte Islander-hockey, säger Trotz.

Tränaren lyfter fram Anders Lees mål i slutet av andra perioden som viktigt för laget och säger att han kände sig säker på att spelet skulle komma igen ordentligt i tredje.

I matchen mot Montréal stod Henrik Borgström för ett av Floridas mål, hans andra för säsongen. Men det räckte inte för vinst, slutresultatet skrevs 5–3 till bortalaget.

Tavares tvåmålsskytt

Finländske Borgström satte lagets första mål med ett handledsskott åtta minuter in i första perioden. Besökarnas Tomas Tatar stod för två mål, det första efter bara 35 sekunder.

Toronto vann sin bortamatch mot Columbus med 4–2 i lagets femte segermatch i rad.

John Tavares stod för två mål redan i första perioden och Pär Lindholm hyllas för sin snygga målgivande passning till Frederik Gauthuer som gjorde 4–1-målet i tredje perioden.

Columbus Alexander Wennberg noterades för en assist.