Vännäs-lånet sänkte AIK

Publicerad 2018-12-20

Hört talas om Kevin Loppatto?

Vännäscentern har öst in mål i hockeyettan och lånades in till Björklöven inför kvällens match mot AIK.

Då presenterade amerikanen sig omgående och avgjorde med sitt 3–2-mål.

På grund av skadeproblem har Björklöven lånat in amerikanen Kevin Loppatto från hockeyettan. 25-åringen har gjort 24 poäng (16+8) på 20 matcher för Vännäs och har tränat med Björklöven de senaste dagarna. I kväll gjorde han en succéartad debut mot AIK.

Loppatto blev matchvinnare då han avgjorde med sitt 3–2-mål i slutminuterna.

Massivt skottövertag

Det var annars bortalagets som började bäst. AIK:s notoriske målskytt den här säsongen, Max Lindholm, gav bortalaget ledningen efter ett riktigt klapp-klapp-spel i powerplay.

– AIK:s powerplay är outstanding, berömde C Mores expert Mike Helber.

Målet kom tidigt i den andra perioden och Björklöven inledde därefter en intensiv forcering i sin jakt på ett kvitteringsmål. Hemmalaget vann skottstatistiken i den andra perioden med hela 17–4 och kunde till slut gå till periodvila med 1–1 efter att Jakob Stenqvist hittat första krysset bakom en skymd Källgren.

– Det tog sin lilla tid, men vi spelar bra, sa Stenqvist till C More efter den andra perioden.

Pricksköt in segermålet

I slutakten tog AIK återigen ledningen genom Daniel Muzito-Bagenda men den här gången tog det inte speciellt lång tid innan Björklöven svarade.

Endast 13 sekunder senare var det kvitterat genom Mattias Granlund, efter ett skott som en annars storspelande Erik Källgren i AIK-målet möjligtvis borde ha tagit.

Kevin Loppatto pricksköt sedan in segermålet 3–2 med drygt tre minuter kvar.

25-åringen har de senaste åren spelat collegehockey i USA och gör sin första säsong i Europa. Nu hoppas han på en förlängning i klubben.

– Förhoppningsvis, men jag tar det en dag i taget, säger Loppatto i C More.

Vännäs klubbdirektör Erik Åström riskerar nu att få klara sig utan sin stjärnforward om han fortsätter på samma sätt, men det unnar han amerikanen.

– Fantastiskt roligt för Kevin, han är värd all framgång. En fantastisk kille, säger Åström i C More.

Modo förlorade en svängig match hemma mot Västervik med 2–4. Hemmalaget tog ledningen två gånger om men Västervik svarade blixtsnabbt båda gångerna. Erik Ullman gjorde 1–1 endast 38 sekunder efter Kalle Jellverts ledningsmål och Emil Wahlberg behövde bara 30 sekunder på sig att kvittera till 2–2 i andra perioden. Niklas Enberg gjorde sedan det matchvinnande målet i bortasegern. Modos fjärde raka förlust.

Gustaf Franzén blev matchhjälte när han avgjorde för Karlskoga i bortamötet med Vita Hästen. Endast sex sekunder återstod av tredje perioden när Franzén sköt 2–1 i powerplay.

Publiken fick bevittna ett sent avgörande även i Uppsala då Almtuna vände och vann hemma mot Västerås. Veteranen Tony Mårtenson kvitterade till 3–3 med endast 1.31 kvar att spela och Per Svensson avgjorde sedan med 13 sekunder kvar.

Tingsryds segertåg under tränaren Larry Pilut fortsätter. Borta mot Södertälje tog man sin åttonde seger på de tio senaste matcherna efter att Kim Tallberg avgjort i slutet av den tredje perioden.