Pudas utgick efter smäll

Publicerad 2024-03-07

Han satte lagets 2–0-mål, men i slutet av andra perioden klev Jonathan Pudas av isen.

Det efter att Skellefteåspelaren fått en knuff in i sargen.

– Han kliver inte av om han inte har ont, säger Niklas Wikegård i TV4:s studio.

Det var med drygt fem minuter kvar av den andra perioden som Jonthan Pudas brakade in i sargen efter att han fått en lättare knuff från Örebros Robin Norell. Pudas såg ut att fått riktigt ont, men tog sig upp och åkte sedan mot båset.

En stund senare visade tv-kamerorna hur Jonathan Pudas vandrade ut mot omklädningsrummet.

Jonathan Pudas utgick i slutet av andra perioden.

– Han brukar bita ihop ordentligt, säger Niklas Wikegård i TV4.

Målrik kväll

I övrigt hade Skellefteå en kanonkväll i Örebro. När 20-årige Lukas Vesterlund gjorde sitt första mål för säsongen 15 minuter in i den andra perioden såg han till att laget ledde med hela 4–0. Målskörden tog inte slut där. Bortalaget utökade till 6–0.

Dessutom fick Alexander Hellnemo hålla första SHL-nollan. Det efter att Örebro fått ett mål bortdömt i slutsekunderna av matchen.