Skyttekungen avgjorde toppmötet för Karlskoga

Publicerad 2019-12-18

Fredrik Forsberg

Hockeyallsvenskans målgladaste lag – Bik Karlskoga – vann toppmatchen hemma mot Timrå med 4–3.

Matchhjälte: Skyttekungen Fredrik Forsberg som både kvitterade i tredje perioden och avgjorde i förlängningen.

– Vi är på riktigt, säger Forsberg till C More.

Det började med att poängkungarna i Timrå såg till att bortalaget satte sig i förarsätet. Albin Lundin gjorde både 1–0 och 2–0, assisterad av Jonathan Dahlén, som totalt hade tre assistpoäng i matchen.

Men Bik Karlskoga arbetade sig in allt mer och Fredrik Forsberg skickade upp sig själv i skytteligatopp – och matchen till förlängning – när han gjorde 3–3 i tredje perioden med sitt 18:e mål.

Avgjorde i powerplay

I förlängningen höll han sig framme igen. Med ett rungande direktskott i powerplay sköt han in matchavgörande 4–3.

Det var en bra träff kan jag säga, det kändes i hela kroppen, säger Forsberg till C More.

”Vi är på riktigt”

Målet var hans 19:e för säsongen och han toppar skytteligan.

– Självförtroendet är som för laget. Vi har ett grymt bra lag. Vi visar det i många matcher, hur vi gör mål och försvarar. Vi är på riktigt, säger Forsberg.

AIK hade ledningen med 2–0 borta mot Tingsryd redan efter sex spelade minuter. Men en ledning spelar mindre roll om man inte kan hålla den och det var precis vad AIK inte klarade av.

Tingsryd gjorde fem obesvarade mål och vann med 5–2.

Serieledande Björklöven fick slita för sin 3–2 seger borta mot nykomlingen Kristianstad. Först i den 59:e och sista matchminuten satte Justin Crandall det matchavgörande målet.

Björklöven toppar tabellen på 71 poäng, sex poäng före Karlskoga.