Nyblivne pappan hjälte för Frölunda

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Nybliven pappa hemma i USA, räddare i nöden i match ett. Och matchvinnare i match två.

Jonathan Sigalet, 33, har några magiska dagar bakom sig.

– Allt gick bra under förlossningen och så har vi 2-0 i matcher. Jag kan inte klaga…, säger Frölundabacken.

Frölunda vann match två med 2-0 och har nu 2-0 i matchserien. Enkla siffror, som även en jetlaggad Jonathan Sigalet hänger med på.

– Ja, två mot noll. Men vi måste vinna fyra. Vi har inte vunnit något ännu, men vi har satt oss själva i ett bra läge, säger han.

Den senaste veckan har varit en berg- och dalbana i känslor för amerikanen. I onsdags flög han hem till Boston där hans fru skulle genomgå ett planerat kejsarsnitt. I lördags flög han tillbaka igen, hällde i sig ett gäng koppar kaffe på Landvetter flygplats på söndagsmorgonen, innan han flög vidare med resten av Frölunda upp till Luleå. Där hans målvaktsräddning i slutskedet räddade segern för Frölunda.

”Fått lämna sjukhuset”

Och i match två klev han i stället fram offensivt, när han pangade in 1-0 från blålinjen.

– Allt har gått så bra som det kunnat. I dag fick min fru och vår nyfödde son lämna sjukhuset och åka hem, det känns väldigt skönt.

Läge att dedicera ditt mål till sonen?

– Haha, jag tänkte inte på det faktiskt. Jag var bara glad över att få göra mål. (Joel) Lassinantti är en toppmålvakt, det verkar som att sättet att göra mål på honom är att ha en massa trafik framför målet. Jag såg lite att han var skymd, får jag då igenom skottet så är chansen god att det går in. 

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Han ser fräsch ut där han står utanför Frölundas omklädningsrum. Trots två tuffa matcher på tre dagar, trots två flygresor Göteborg-Boston, och förstås en nervös tid under förlossningen. Ändå avstod han möjligheten att få sovmorgon i måndags morse, för att i stället köra extra i gymmet.

– Jag vet inte hur många koppar kaffe jag har druckit, men i dag var det inte så många. Jag kände mig riktigt dålig i söndags kväll efter matchen, som att jag fått influensa. Men sen sov jag som en stock hela natten, och nu börjar jag hitta rätt i tidzonen igen också. Klubbledningen är grym, jag behövde inte träna på is i går. De låter mig göra vad jag behöver för att vara redo.

”Så stel i kroppen...”

Och det betydde alltså körning i gymmet, innan han följde lagkamraternas träning från läktaren.

– Ja, men det var inte så att jag körde stenhårt i gymmet. Jag var så stel i kroppen efter flygresorna, så jag försökte bara mjuka upp lite. Det handlar om att vara professionell.

Hur enkelt är det då, med allt som hänt? Går det att fokusera på ”hockey, hockey, hockey”?

– Det är alltid saker som händer i en spelares liv, som gör att det inte är så enkelt att fokusera. Men det är inte lättare för de killarna i laget som blivit pappa här under säsongen, som Johan Mattsson och Chay Genoway. De har inte kunnat sova ordentligt på veckor eller månader. Så alla har sina utmaningar. Du kan bara gör ditt bästa och fokusera och prestera så gott du kan. 

ARTIKELN HANDLAR OM