Tre Kronor föll mot Tjeckien

Publicerad 2016-12-18

Carl Klingberg, i blått till vänster, och Simon Önerud lyckas inte överlista Tjeckiens målvakt Pavel Francouz.

Tre Kronor hade redan säkrat titeln i Channel One Cup i ishockey – men det blev ingen rolig svensk avslutning på Euro Hockey Tour-turneringen i Moskva.

Tjeckien vann med 4–1. Jakub Jerabek avgjorde när han gjorde 3–1 med två och en halv minut kvar att spela. Det fjärde målet satte Ondrej Vitasek i tom bur.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg efterlyste större effektivitet.

– Vi vann målchanserna med 17–12 men saknar lite skärpa, sade han till TV12.

Den första perioden blev mållös. Tidigt i den andra ordnade Adam Polasek tjeckisk ledning. Emil Johansson kvitterade till 1–1 efter 31.37 men knappt tre minuter senare fick Blågult börja jaga igen, sedan David Kämpf förpassat pucken förbi Johan Gustafsson i det svenska målet.

– Tjeckien är väldigt snabba i omställningarna och fick några chanser de inte ska ha, sade Grönborg.