Frölunda nära andra raka CHL-finalen

Uppdaterad 2016-11-09 | Publicerad 2016-01-12

Frölunda har ena skridskon i sin andra raka final i CHL.

SHL-ledaren krossade Davos borta med hela 5-0 efter storspel av målvakten Lars Johansson.

– Det är en målvakt i sin bästa tid, säger målskytten Artturi Lehkonen till SVT.

Ifjol blev det förlust i CHL-finalen mot Luleå för Frölunda.

Men laget har visat en hel annan form i år och tittar på kvällens resultat i semifinalen ger Frölunda guldvibbar.

Davos, som spelade totalt 5-2 mot Skellefteå i dubbelmötet i förra rundan, blev överkörda på hemmaplan.

SHL:s ledarlag tog ledningen genom Spencer Abbott redan i den första perioden och utökade i andra.

Johansson storspelade

När Lars Johansson dessutom motade alla 20 skott som kom emot honom var det blev det aldrig spännande.

43 sekunder in i den tredje perioden stängde Ryan Lasch matchen med sitt 3–0-mål.

Dessförinnan stod Frölundakeepern för en makalös räddning när han trots en sidledsförflyttning räddade Beat Forsters direktskott med plockhandsken alldeles intill sin vänstra stolpe. Davosspelaren kunde bara skaka på huvudet åt räddningen.

"Skönt att han gör det mot andra"

– Det är en målvakt i sin bästa tid. Så gör han alltid mot mig på träningarna, skönt att han gör det mot någon annan också, skrattade 2–0-skytten Artturi Lehkonen i SVT.

JVM-backen Jacob Larsson gjorde Frölundas två sista mål.

Returen spelas på tisdag och det ska mycket till om Frölunda missar finalen, där det blir finskt motstånd i Kärpät eller Lukko.

Kärpät vände ikväll 0–2 till en 3–2-seger borta.