Publicerad 2019-03-11

Aj, aj, aj, Boston.

Lagets rekordlånga poängsvit bröts i natt av Pittsburgh.

Och backen Matt Grzelcyk såg ut att ha skadats allvarligt efter en tackling från Patric Hörnqvist, men senare kom positiva besked.

– Han kom undan med en hårsmån, säger Bostons coach Bruce Cassidy efter 2–4-förlusten.

Boston Bruins hade tagit poäng i 18 raka matcher inför nattens bortamöte med Pittsburgh Penguins.

Men i PPG Paints Arena tog det stopp.

Hemmalaget tog kommandot direkt. Redan efter 1.33 sköt Patric Hörnqvist en skott som Nick Bjugstad, nytillskott från Florida, stötte in returen på.

Jared McCann, också han i Florida tidigare i vinter, spädde på till 2–0 innan första pausen och sedan höll Pittsburgh undan till en 4–2-seger efter att McCann även gjort det sista målet i tom kasse.

Positiv första rapport

Därmed bröts Bruins supersvit. Detta var första förlusten under ordinarie tid sedan den 19 januari.

Till råga på allt fick de fick backen Matt Grzelcyk, 25, skadad efter en närkamp med Phil Kessel och Patric Hörnqvist.

Drygt två minuter in i den andra perioden skedde det. Svensken tacklade Grzelcyk som olyckligt fick armen klämd mellan Hörnqvists kropp och sargen.

Boston-backen lämnade isen omedelbart – till synes med svåra smärtor och ett befarat armbrott.

Men de första rapporterna efter matchen var försiktigt positiva. Enligt coachen Bruce Cassidy visade röntgenplåtarna att inget är brutet. En uppdatering kommer under måndagen.

Pittsburgh, mästare både 2016 och 2017, gick i och med segern åter upp på en tredjeplats i Metropolitan division med lite andrum ned till slutspelsstrecket.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se