Sex poäng av Conny Strömberg

avJonathan Nilsson

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Conny Strömberg, 43, vet fortfarande hur man styr upp ett powerplay.

Veteranen stod för fem assist i spelformen när Örnsköldsvik besegrade Kiruna AIF i hockeyettan.

– Nu har jag visat att jag kan göra poäng här, få se hur många som krävs för att få chansen högre upp, säger Strömberg som även blev målskytt i matchen.

Conny Strömberg gjorde tio poäng på 23 matcher för Västervik i hockeyallsvenskan förra säsongen. I år har veteranen fått nöja sig med spel i hockeyettan, där han gjorde 14 poäng på elva matcher för IFK Arboga i inledningen av säsongen.

Men i början av november vände han ”hem” till Örnsköldsvik där han skrivit på ett korttidskontrakt med Örnsköldsvik Hockey i samma serie.

”Får se hur många poäng som krävs”

I dagens bortamatch mot Kiruna AIF stod 43-åringen för hela sex poäng i 8–2-segern.

När gjorde du sex poäng senast?

– Jadu, det var nog länge sen. Jag har gjort sju poäng i Danmark tror jag, men det var många, många år sedan, säger Conny Strömberg.

Fem av dem kom i powerplay, där trivs du?

– Ja, där får man lite tid att planera, i spel fem mot fem får man gå lite mer på känsla. Vi fick full utdelning i tredje perioden och hade några varianter som gick hem, säger han och fortsätter:

– Det är skönt att vara hemma i Örnsköldsvik, men jag vill lira på en högre nivå faktiskt. Nu har jag visat att jag kan göra poäng här, få se hur många som krävs för att få chansen högre upp.

”Har pratat med några klubbar”

Har du fått något erbjudande från hockeyallsvenskan i år?

– Nej, jag har pratat med några klubbar men de har tackat nej. Jag har kontrakt här till 12 december, sen får vi se vad som händer efter det. Men jag kan bryta kontraktet om det skulle bli aktuellt.

Nu väntar en lång bussresa hem från Kiruna i novembernatten, en sträcka på drygt 70 mil.

– Ja, vi kommer nog vara framme vid fyra på morgonen. Men vi har spelat fem raka borta så nu har vi lite hemmamatcher framöver. Det är bara att bita ihop, sen går det ju mycket lättare när man har vunnit och gjort sex poäng, avslutar Conny Strömberg.

ARTIKELN HANDLAR OM