Det satt långt inne men det blev en fjärde raka seger för Sverige i U18-VM.

Tyskland besegrades med 3–0 efter islossning i den tredje perioden.

Nu väntar med största sannolikhet Lettland i kvartfinal.

Sverige hade gått som tåget i U18-VM efter tre raka vinster och 15 mål framåt.

Den fjärde gruppspelsmatchen slutade även den med vinst, även om Tyskland svarade upp bra.

Islossning i tredje

Efter de första två perioderna var det fortfarande mållöst i matchen och när halva den tredje perioden passerat såg det ut gå mot ett förlängningsdrama.

Men då fick Sverige chansen i powerplay – och tog den. Målet gjordes av David Edström, till vardags i Frölunda, som hittade rätt med en styrning framför mål.

Drygt tre minuter senare utökade Sverige till 2–0, än en gång i powerplay. Liksom vid det första målet var Edström inblandad framför mål, men den här gången var han aldrig på pucken. Istället var det Tom Willander som noterades för målet.

Säkrade gruppsegern

Slutresultatet skrevs till slut till 3–0 efter att Gustaf Kangas nätat i tom kasse.

I mål noterades Björklövens Melker Thelin för en drömdebut, då han fick hålla nollan i sin första match i turneringen.

I och med segern vinner Sverige gruppen på maximala poäng och ställs med största sannolikhet mot Lettland i kvartsfinal nu på torsdag.