Elias Petterssons uppvisning under All Star

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

ST. LOUIS. Då fick vi det bekräftat också – Elias Pettersson har en av de värsta släggorna i NHL.

Han kom trea när de mest fruktade skyttarna under nattens All Star-kalas tävlade om hårdaste skottet.

– Det får man väl vara nöjd med, säger han efter att ha skickat iväg en missil i 164 kilometer i timmen.

Som vanligt kunde ingen hota Montreal-kaptenen Shea Weber i hårdaste-skott-grenen när några av NHL:s största stjärnor samlades i St. Louis för att visa sina färdigheter.

Han dammade på ett monsterskott som mättes upp till 106.5 miles i timmen (171.3 kilometer i timmen).

Foto: BRUCE BENNETT / TT

Som han själv svarade när han fick frågan vad han har att säga till de backar som tvingas slänga sig och täcka hans skott:

– Sorry…

Men även Elias Pettersson visade som sagt att han har gott om torrt krut i bössan.

”Kul att bara snacka”

Han fick iväg en pärla som klockade in på 102.4 mph (164 kmh) – och blev därmed trea, slagen blott av Weber och Washington-backen John Carlson.

– Jo, ja, det blev rätt bra, säger den unge artisten från Ånge när vi träffar honom efteråt.

– Jag försökte bara komma över 100 och det gjorde jag så, ja, jag är nöjd. 

Det är dock inte i första hand tävlingsmomentet som roar ”Petey” under den pågående showen i St. Louis. Det är det avslappnade umgänget med de övriga stjärnorna.

– Ja, det är väldigt kul att bara snacka och skoja med alla spelarna på isen, jag gillar det här evenemanget. Ikväll såg publiken verkligen till att det blev bra stämning också, förklarar han. 

Tillställningen i Enterprise Arena började med en skräll. Connor McDavid vann nämligen INTE hastighetstävlingen. Det gjorde istället Mathew Marzal, New York Islanders unga stjärnskott.

– Jag trodde inte jag skulle ha en chans, Connor är ligans bäste skridskoåkare, så jag gick och körde utan press, säger han med ett brett leende.  

NHL:s försök att ladda All Star-helgen med spänning har alltid misslyckats, men lite nerv blev det faktiskt när de bästa amerikanska och kanadensiska damspelarna mitt under nattens övningar möttes i en action-späckad landskamp i tre-mot-tre-spel.

Kanada vann med 2-1, framförallt tack vare en helt lysande insats av målvakten Ann-Renee Desbiens. Hon lär ha tänt hockeydrömmar i många små flickhjärtan med sin uppvisning i kassen.

Puckarna ven över huvudet på publiken i Enterprise Center under den avslutande grenen, för då stod spelarna på en avsats på läktaren och försökte träffa måltavlor nere på isen.

Chicagos Patrick Kane visade sig, inte helt oväntat, vara mest pricksäker.

Det inofficiella priset till bästa showman gick till San Joses Tomas Hertl, som innan han skulle slå en straff på hemmafavoriten Jordan Bennington satte på sig en Justin Bieber-mask.

Foto: Jeff Roberson / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM