Här kommer ett styrkebesked från Leksand.

SHL-nykomlingen slog Örebro med 3–1.

LIF tog därmed första segern under försäsongen.

Leksand har haft det tufft under försäsongen.

SHL-nykomlingen hade förlorat tre matcher i rad inför mötet med Örebro. Förra veckan blev det storförluster mot Frölunda och Färjestad i Strömstad, sammanlagt 3–10.

Men första segern kom på torsdagskvällen.

Mot Örebro gav Andreé Hult hemmalaget ledningen redan efter fyra minuters spel. Sedan utökade Thomas Valkvae-Olsen till 2–0 innan Lucas Nordsäter han sätta 3–0. Ett resultat som stod sig perioden ut.

Örebro reducerade

I den andra perioden reducerade Örebro till 3–1 genom Stefan Warg men kom sedan aldrig närmare än så. Matchen slutade med en LIF-seger.

Det återstår tre träningsmatcher för Dalalaget. Härnäst väntar AIK, sedan Södertälje innan de avslutar med ett möte med Brynäs. 14 september börjar allvaret då man tar emot Malmö i den första SHL-omgången.

Värt att notera från kvällens andra träningsmatcher är att Linköping körde över AIK med 4–0, och Växjö bortaslog Rögle med 3–2.