Sedan Dick Axelsson kom tillbaka i november har Djurgården tagit åtta raka segrar på hemmais.

I kväll mot serietvåan Örebro gjorde stjärnan ett mål och en assist.

Örebro gör en stark säsong i SHL och i tabellen återfinns bara ett enda lag som man inte lyckats vinna mot: Djurgården.

Stockholmslaget tog i kväll sin tredje raka vinst mot serietvåan.

Grottar man ner sig ännu mer i statistik går det att se att Djurgården bara tagit trepoängare på hemmais sedan Dick Axelsson kom tillbaka i slutet av november. Sju segrar på Hovet, en i Globen.

Huvudroll i matchen

32-åringen spelade en huvudroll i kväll och gjorde ett läckert 1–0-mål i den första perioden efter att Sebastian Strandberg frispelat honom från halva planen.

Djurgården gjorde en starkt sistaperiod där det blev ytterligare tre mål för laget som vann med 4–1. Axelsson assisterade fram till Henrik Erikssons 3–1-mål med en och en halv minut kvar av den kampfyllda matchen. Det sista målet kom i öppen bur.

Gjorde poäng nummer 300

– Jag gillar sådana här matcher. Det har varit lite lamt ibland. Nu var det känslor och jag fick lite is, säger Dick Axelsson.

Han gjorde sin poäng nummer 300 och 301 i matchen, slutspel och SHL, men det hade han ingen aning om.

– Nej, det visste jag inte. Men det ska jag vara nöjd med.

Noterbart är också att Djurgården inte förlorat på Hovet sedan han gjorde comeback i laget i senhöstas. Nu åtta raka segrar i hemmaborgen, i SHL.

– Vi slappnar av här inne. Det blir lite stelare när vi är på bortaplan.