Hardt målskytt när Linköping skrällde

Micke Larsson/TT

Publicerad 2020-02-11

Linköping skrällde och slog Frölunda med 3–1 i Göteborg. Nichlas Hardt blev målskytt i sin första match för Linköping efter klubbytet från Oskarshamn.

Broc Little gjorde två mål för östgötarna, som vann rättvist mot ett otajmat Frölunda.

Frölunda kom till spel med fem raka hemmasegrar i bagaget. Dessutom hade göteborgarna vunnit nio av tio matcher mot Linköping de tre senaste SHL-säsongerna.

Men denna gång var Linköping det mest skärpta laget. Broc Little gav laget ledningen vid 16.49, när han kom fri efter en passning från Joe Whitney. Målet var det 16:e i SHL denna säsong för Little, som är med i skytteligans toppskikt.

"Kan bättre"

Efter 19.11 åkte Linköping på matchens första utvisning. Varpå Frölunda bara behövde fyra sekunder i powerplay för att kvittera. Lagkaptenen Joel Lundqvist slog in returen efter ett skott från Simon Hjalmarsson

– Vi kan bättre än så här. Mycket bättre, sade Max Friberg i Frölunda till C More efter första perioden.

Men det var inget vi fick se i andra perioden. När Frölunda fick nya chanser i powerplay, även fem mot tre, blev göteborgarnas spel vid Linköpings målbur för petigt och otajmat.

I stället kunde Linköping ta ledningen – med en man mindre på isen. Nichlas Hardt snappade upp en puck som Frölunda tappat vid sin offensiva blålinje, och efter en soloåkning kunde Hardt överlista Niklas Rubin i hemmamålet.

Nichlas Hardt (i mitten) jublar efter att ha gjort 2-1 för Linköping mot Frölunda i Scandinavium. Hardt har just återvänt till Linköping, nu senast från Oskarshamn, och ordnade snabbt ett viktigt mål för sin nygamla klubb.

Mål i comeback

Därmed fick Hardt göra mål i sin comeback hos Linköping efter klubbytet från Oskarshamn.

I början av tredje perioden slog Johan Sundström pucken i mål för Frölunda, men "målet" blev bortdömt för att han stod med ena benet i målgården.

I stället sköt Broc Little 3–1 för Linköping i ett snabbt anfall mitt i perioden.

Frölunda tog ut målvakten med nästan fyra minuter kvar. Men trots en extra utespelare kunde man inte överlista Linköpings försvar och målvakten Jonas Gustavsson.