Wennberg tvingas lämna efter fula smällen

Publicerad 2018-04-13

NEW YORK. Först gjorde han karriärens första Stanley Cup-mål.

Sedan blev svenske Columbus-centern Alexander Wennberg dessvärre söndertacklad av Washingtons Tom Wilson och tvingades lämna isen.

– Jag vet inte hur det är med honom. Vi får se, säger coachen Jon Tortorella efter 4-3-segern i huvudstaden.

Stanley Cup-slutspelets första lilla skräll inträffade i Washington i natt.

Efter ha legat under med 2-0 och 3-2 kom Columbus Blue Jackets tillbaka och vann med 4-3 – efter ett makalöst vacker övertidsmål signerat snipern Artem Panarin.

– Det var ett otroligt skönt mål i en så här stor match, säger hjälten till nhl.com.

Men segern kostade också.

Alex Wennberg,  närmare bestämt.

Tvingades avbryta

Knappa fem minuter in i mittperioden stötte han in NHL-karriärens första playoff-mål, men i tredje åkte han på en brutal tackling av Tom Wilson – och tvingades avbryta matchen.

I värsta fall kan han bli borta länge.

– Jag har ingen uppdatering om hur han mår. Vi får se i morgon, säger coachen John Tortorella.

Nicklas Bäckström stod för assisten till båda de snabba mål Evgeni Kuznetsov gjorde i första perioden.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se