Svensken tillbaka efter sin avstängning

avPer Bjurman

ST. LOUIS. Oskar Sundqvist tvingades sitta på läktaren och se sitt St. Louis förlora tredje Stanley Cup-finalen mot Boston med svidande 7–2 – och han hade inte kul.

– Det kändes som en kväll som pågick för evigt. Men nu är jag desto mer laddad för att komma in och hjälpa laget i nästa match istället, säger centertanken från Boden.

Det har gått ett par dygn sedan Oskar Sundqvist senast hördes av under dem pågående Stanley Cup-cirkusen.

Han stängdes ju av för tacklingen som sänkte backen Matt Grzelyck i match nummer två uppe i Boston och spelare som hamnar i den sortens predikament hålls alltid gömda för media.

Men nu är straffet avtjänat och efter söndagens träningen görs den 25-årige norrbottningen tillgänglig för intervjuer igen.

Vill inte prata om händelsen

Han har dock inget att säga om det som hände i Grzelyck-sekvensen och vad det ledde till.

– Jag tänker inte kommentera tacklingen eller avstängningen, meddelar han.

”Sunny”, som han kallas av sina nordamerikanska kamrater, tillstår dock att det var en frustrerande upplevelse att sitta på läktaren och se sitt Blues åka på storstryk i den tredje finalronden natten till södnagen.

– Mm, inget drömscenario, precis. Det kändes som en kväll som pågick för evigt. Givetvis var det tråkigt och frustrerande att bara sitta och titta och inte kunna hjälpa killarna, säger han.

Glad att vara tillbaka i spela igen

Desto mer mån om att hjälpa till kommer Boden-sonen vara inatt istället – i vad som i praktiken är en måste-match för St. Louis.

– Till att börja med ska det bli skönt att inte vara lika nervös. Det är mycket enklare när man spelar själv, flinar han.

– Men, ja, jag är väldigt laddad och glad över att får spela igen. Det ska bli riktigt roligt. Och om vi bara tajtar till saker och ting tror jag vi har en bra chans att slå tillbaka.

Lagkamraterna är lika förtjusta över att se honom i uppställningen igen.

– Oskar har varit en av våra viktigaste spelare i hela slutspelet. Han är ovärderlig i numerära underlägen, hjälper till även i powerplay och gör viktiga mål, som Brayden Schenn konstaterar.

– Så vi saknade honom definitivt i senaste matchen och kommer tjäna mycket på att han återvänder inatt.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL