Tung start för Småkronorna

Publicerad 2017-04-13

Sverige dominerade och var på väg att får en smakstart på J18-VM.

Trots det blev det förlust för Småkronorna mot Ryssland i öppningsmatchen.

Svensk ishockeys framtid har klivit in i hetluften i J18-VM, och det såg länge ut att bli en smakstart på turneringen.

I öppningsmatchen mot Ryssland inledde Småkronorna klart bäst och efter nio minuter tog de också ledningen.

Isac Lundeström droppade pucken till Erik Brännström i powerplay. Den svenske backen höll kyligt i pucken, gled förbi den ryske backen och satte pucken snyggt i mål.

Efter det målet fortsatte Småkronorna att dominera matchen. Ryssland hade några chanser, men känslan var att man gick och väntade på att Sverige skulle göra 2–0.

Tjeckien nästa

Laget skapade också många chanser, men hade svårt att få till det i avsluten, samtidigt som den ryske målvakten Maxim Zhukov storspelade.

I den tredje perioden ändrades matchbilden och ryssarna såg ut att ha fått en nytändning. De skapade ett par chanser i inledningen av perioden, och efter drygt två minuter kunde Kirill Maximov peta in en retur i helt öppet mål.

Och halvvägs in i perioden kom också ledningsmålet när Andrei Svechnikov, som pekas ut som Rysslands nästa superstjärna, styrde in 2–1 bakom Olle Eriksson Ek.

Småkronorna öste på för en kvittering mot slutet, och Isac Lundeström hade bland annat ett skott i stolpen med en minut kvar av matchen.

Men Ryssland höll undan, och nu behöver Sverige vinna mot Tjeckien i nästa match för att ha chansen att bli tvåa i gruppen och därmed sannolikt få en lättare motståndare i kvartsfinalen.