Nobbade Luleå – klar för Brynäs

avRobert Rosén

Foto: BILDBYRÅN
Jennifer Wakefield har dominerat totalt i SDHL med sitt Luleå. Men nu går hon till Brynäs.

Superstjärnan Jennifer Wakefield nobbade en fortsättning i Luleå.

Nu har kanadensiskan istället skrivit på för Brynäs.

– Det blir en superrolig utmaning att försöka etablera klubben som ett topplag, säger 29-åringen till klubbens hemsida.

Efter vinterns OS-silver återvände Jennifer Wakefield, 29, till svensk hockey. Kanadensiskan tackade för förtroendet genom att leda Luleå Hockey/MSSK till SM-guldet.

Tidigare i somras kom dock beskedet att det inte blir någon fortsättning i Norrbotten för Wakefield.

– Tyvärr har det blivit så att hon tackar nej. Vi har inte kunnat erbjuda det hon vill ha, men vi har en budget att förhålla oss till. Det är tråkigt, men det är så det är, sa Fredrik Glader, tränare i Luleå, till Norrbottens-Kuriren i juli.

”Spännande och fräsch approach”

Storstjärnan väljer trots det att stanna i Sverige - och flyttar söderut. Hon har skrivit på ett ettårskontrakt med Brynäs.

– Jag har pratat med Brynäs inför de senaste säsongerna. Den här gången kände jag att allt föll på plats. Organisationen har lagt ner ett större jobb och mer energi på damverksamheten. När jag pratat med andra spelare så känner jag att de tror på satsningen och att klubbledningen är på samma sida, säger Jennifer Wakefield till Brynäs hemsida.

Efter vårens kvartsfinalsförlust har Brynäs satsat hårt i sommar, då värvningen av Jennifer Wakefield följer den av Erika Grahm från Modo.

– Det blir en superrolig utmaning att försöka etablera klubben som ett topplag. Jag gjorde den resan med mitt lag i college och gillade verkligen den utmaningen. Det blir en spännande och fräsch approach på hockeyn för mig, säger Jennifer Wakefield.

”Vi har något stort på gång”

Med värvningen av den 29-åriga världsstjärnan spänner Brynäs nu bågen.

– Jennifer är ett fullblodsproffs. En toppspelare i världen. Det är otroligt stort för Brynäs som förening och hon kommer innebära en dimension till i vår verksamhet. Rom byggdes inte på en dag, men Wakefield tillsammans med Grahm och fler utöver dem är ett tecken på att vi har något stort på gång, säger Brynäs sportchef Stefan Bengtzén.

Kanadensiskan - med OS-guld, VM-guld och SM-guld på meritlistan - har snittat över två poäng per match i SDHL.

Förutom Luleå har Jennifer Wakefield i Sverige även representerat Munksund-Skuthamn och Linköping på damsidan samt IK Guts, Borås HC och Nybro Flames på herrsidan.

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM