Sedan vann Färjestad en målfest och Jesper Olofsson svarade för ett hattrick.

– Jäkligt kul, säger hjälten i C More efter 6–5 mot Malmö.

Färjestad BK

Färjestad fick en minst sagt delikat start på bortamatchen mot Malmö.

Redan efter 17 sekunder rakade Michael Lindqvist in ledningspucken efter en snabb omställning och en sargstuds.

Knappt fyra minuter senare small det igen.

Oskar Steen sköt 2–0 till Färjestad.

Men halvvägs in i perioden hamnade värmlänningarna i fokus av helt andra, betydligt mer negativa orsaker.

Målexplosion

Axel Ottosson delade ut en ful armbågstackling rakt i huvudet på Kim Rosdahl.

En av säsongens fulaste tackling som förstås gav Ottosson matchstraff en förmodligen en längre avstängning.

Men det regelvidriga tilltaget påverkade dock inte lagets spel.

Malmö reducerade förvisso i det efterföljande fem minuterna i numerärt överläge, men i andra perioden körde Färjestad över hemmalaget.

På en minut och 33 sekunder gick Färjestad från 2–1 till 5–1.

Skapade spänning

Den målexplosionen räckte också till seger, trots att Malmö reducerade två gånger om i slutet av andra perioden.

I tredje perioden kunde Jesper Olofsson fullborda ett hattrick när han prickade in 6–3 för Färjestad.

Ytterligare reduceringar för hemmalaget skulle komma.

Både 4–6 och 5–6 skapade rejäl nerv i matchen, men Färjestad kunde hålla ut och ta tre viktiga poäng.

– Jäkligt kul att göra hattrick. Det ska jag ta med mig personligen, med gott självförtroende. Men som lag är det styrka att vinna trots att spelet svajar, säger Olofsson i C More.