Dick Axelsson tränar med division 1-klubb

avMattias Karlsson, Tomas Ros

Publicerad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Dick Axelsson har ännu inte klart med klubb inför kommande säsongen.

Från och med måndag tränar han med division 1-klubben Huddinge.

– Så är det sagt, det känns som en lämplig lösning, säger 32-åringen.

Hockeyklubbarna drar igång sina isträningar runt om i landet i dagarna.

Forwardsprofilen och välmeriterade Dick Axelsson har ännu inte klart med någon klubb efter förra säsongen med SM-finalisten Djurgården.

Sportbladet kan nu avslöja att han så länge väljer att hålla igång med division 1-klubben Huddinge där han spelade juniorhockey och inledde A-lagskarriären.

Från och med måndag finns Dick Axelsson med på träningarna i Björkängshallen söder om Stockholm.

– Det känns som att det passar mig i det här läget. Det är ett bra tillfälle att få reda på hur kroppen känns, säger Dick Axelsson.

Finns det någon annan lösning på gång inför nästa säsong?

– Nej du, det kan jag inte säga. Det händer inget alls.

”Vill vara i Stockholm”

Dick Axelsson tog själv kontakt med barndomskompisen och tidigare lagkamraten Christopher From Björk som numera är assisterande coach i Huddinge bredvid Mikael Österblom.

– Vi har haft kontakt fram och tillbaka över sommaren och det vi har sagt nu är att han kan träna med oss till han hittar någon annan lösning. Jag har förstått det som att han vill vara kvar i Stockholm så länge som det är möjligt, säger Christopher From Björk.

Djurgården har tidigare sagt att intresset för att skriva nytt kontrakt med Dick Axelsson beror på hur det blir med NHL-spel för tidigare spelare.

I SM-slutspelet där Djurgården förlorade finalen mot Frölunda 4–2 i matcher spelade Dick Axelsson flera matchavgörande roller och fick många rubriker i media.

Dick Axelssons seniorkarriär – alla klubbadresser 00:58
Publicerad: