Zlatan Ibrahimovic eller Brady Ferguson?

Rögles forward stod för ett riktigt konstnummer i övertidsförlusten mot Färjestad.

En kandidat till årets mål i SHL – om det hade godkänts.

Färjestad BK

Det var i slutet av den första perioden, vid ställningen 1–1, som Rögles Brady Ferguson visade prov på goda fotbollskunskaper.

Lagkamraten Vojtech Mozik slängde in pucken mot mål när Ferguson, med ryggen vänd mot mål, lyfte på högerbenet och klackade in pucken i Färjestads mål.

– Såg ni vilken klack!? Det där måste få vara mål, vilken grej! utbrast experten Niklas Wikegård med ett skratt i C More.

Domaren viftade dock bort målet omgående med ”washout”-tecknet.

Abbott protesterade

Rögles tränare Cam Abbott viftade också med sina armar i båset, av en helt annan anledning. Han var oförstående till att målet dömdes bort.

”Efter videobedömning framgår det att pucken spelades i mål med en distinkt sparkrörelse. Därav, EJ mål.” motiverar SHL:s situationsrum på Twitter.

Brady Ferguson blev målskytt i matchen ändå, när han kvitterade till 2–2 i början av tredje perioden.

Joakim Nygård tvåmålsskytt

Matchen gick till förlängning där Joakim Nygård sköt hem två poäng till Färjestad, hans andra mål i matchen.

FBK:s backstjärna Theodor Lennström, gjorde comeback efter skadefrånvaro och spelade över 23 minuter.

– Det var kul. Jag har längtat efter att äntligen spela inför en fullsatt arena igen. Det var magiskt, säger Lennström i C More.

Joakim Nygård blev hjälte i förlängningen mot Rögle.