Växjö gruppetta efter knapp revansch

Publicerad 2017-10-11

Eric Martinsson – en av Växjös målskyttar.

Växjö avslutade gruppspelet i Champions Hockey League med seger, men det blev ingen jätterevansch på Cardiff.

Efter överraskande 1–5 på bortaplan – en match som förre vd:n Anders Öman kallade ”den mest pinsamma, trista och förödmjukande förlusten någonsin” – kontrade Växjö med knappa 3–2.

Det räckte till gruppseger.

Den kanadensiska forwarden Brendan Shinnimin, ny från Astana i KHL, gjorde sin första match för Växjö och inledde med att bli matchhjälte. Shinnimin, som gjort tolv NHL-matcher för Arizona, styrde in Elias Petterssons skott i numerärt överläge och såg till att Växjö tog ledningen med 3–1 i stort sett omgående i den andra perioden.

Snabba mål

Han var till och med snabbare – pucken passerade mållinjen efter 26 sekunders spel – än lagkamraten Eric Martinsson som öppnade målskyttet efter 54 sekunder i första perioden.

Växjö dominerade bitvis matchen, men Cardiff gav inte upp.
Det brittiska laget reducerade till 1–2 i den första perioden och till 2–3 i den andra – men Växjö höll undan.

Åttondelsfinalerna lottas i Helsingfors på fredag.