Frölunda tappade efter Rakhshanis matchstraff

20-åringen gjorde succé i Leksands förstakedja

Publicerad 2020-02-25

Frölunda hämtade ikapp ett 0–2-underläge hemma mot Leksand.

Men efter ett matchstraff på Rhett Rakhshani tappade hemmalaget och förlorade med 2–5.

– Den är oerhörd tuff, sen får jag inte säga mer för då får jag tusentals kronor i böter, säger tränaren Roger Rönnberg i C More.

Frölunda HC

Leksands uppladdning inför den svåra bortamatchen mot Frölunda var allt annat än optimal. På grund av tekniska problem lyfte lagets flygplan senare än planerat och matchen i Göteborg blev uppskjuten med en halvtimme.

In i förstakedjan

Dessutom var sju ordinarie spelare borta med skador och sjukdomar.

En av lösningarna blev att sätta in Nils Åman i förstakedjan. 20-åringen, som gjorde sin första SHL-match, tackade för förtroendet genom att stå för en assistpoäng till Oskar Langs 2–0-mål.

Men Frölunda skulle komma ikapp och Joel Lundqvist kunde kvittera i början av tredje perioden.

”Utvisningen blir matchavgörande”

Men då började fallet för Frölunda. Rhett Rakhshani var tillbaka i laget efter åtta matchers frånvaro och hade gjort två assist i matchen. Men fyra minuter efter Lundqvists mål träffade Rakhshani Jonas Ahnelöv med en armbågstackling.

Amerikanen fick matchstraff och Leksand tog ledningen bara sekunder efteråt.

– Jag tycker synd om killarna. Vi blir jävligt hårt straffade på den utvisningen, säger Roger Rönnberg i C More.

– Vi spelar bra men lyckas inte göra mål och sen blir den där utvisningen matchavgörande, säger han.

Matt Carey kunde sedan göra sitt första mål för Leksand när han satte 4–2 i det långa numerära överläget, assisterad av Nils Åman.

Leksand vann med 5–2 och lämnar därmed jumboplatsen i SHL.