Elias fina gest mot vännens pappa – skänkte 100 000 kr

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Elias Petterssons skottstyrka gav honom knappt 100 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål.

Då valde han att stötta en lokal Parkinson-stiftelse i Minnesota – för att hedra kedjekamraten Brock Boesers pappa som levt med sjukdomen i tio år.

– Jag blev chockad när jag hörde det på tv, säger Boeser till The Athletic.

Broeck Boeser satt hemma i soffan och kollade på All Star-spelarnas skicklighetstävlingar. Där såg han kedjekamraten och vännen Elias Pettersson visa upp sitt enorma slagskott. Två gånger i rad lyckades han skjuta ett slagskott som uppmättes till över 160 kilometer i timmen (100 mph) vilket belönade svensken med 10 000 dollar (94 000 kronor) att skänka till valfri välgörenhet.

I tv förkunnades det att pengarna skulle delas mellan Parkinson society i British Columbia och American Parkinson Association i Minnesota. Allt för att hedra just Brock Boesers far, Duke, och hans mångåriga kamp mot sjukdomen.

”Betyder mycket för mig och min familj”

Brock Boeser hade ingen aning om beslutet på förhand.

– Det ställde mig, jag trodde de hade fått det fel först. Men sedan frågade jag honom och han sa att det var för min pappa, säger han till The Athletic.

Foto: BEN NELMS / TT NYHETSBYRÅN
Kedjekamrater i Canucks.

– Det visar vilken typ av person han är och varför han är en av mina bästa vänner. Det är en kille som bryr sig, för honom att göra det här betyder mycket för mig och min familj, säger Boeser.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM