Vände till seger efter jättedrama

Publicerad 2019-02-12

Moras Michael Haga blev matchhjälte. Arkivbild.

Linköping såg länge ut att gå mot en säker seger mot Mora.

Men i slutet på sista perioden gick dalalaget från 2–0-underläge till 2–2 inom 1.12 minuter.

Och efter en oerhört dramatisk förlängning vann Mora med 3–2.

Matchvinnare: Michael Haga, som både kvitterade och slog in straffen.

Det är obegripligt att den första perioden slutade mållöst – för övrigt den första perioden utan mål mellan lagen den här säsongen.

För både Mora och Linköping radade upp avancerade målchanser – utan resultat.

Målvakterna storspelade

En orsak är att båda målvakterna spelade bra. Janne Juvonen i Mora och Jonas Gustavsson i Linköping.

I första periodpausen sade Linköpings Lukas Bengtsson, som nu var tillbaka efter skada, till C More:

– Det var många bra lägen vi borde göra något med.

Men redan efter 34 sekunder i andra perioden small det till för Linköpings när Andrew Gordon gjorde 1–0. Därefter hände inte mycket i perioden förrän klockan visade 16.52.

Då fick Linköpings Broc Little två minuter och Mora visade sedan prov på anmärkningsvärt dålig effektivitet i powerplay. Det fanns ingen udd i avslutningarna vilket också visar varför Mora gör så få mål.

Direkt när Broc Little kom in på isen efter utvisningen, fick han en perfekt passning av Linköpings poängkung Derek Roy som ställde Moras backar. Broc Little kunde då – helt fri – göra 2–0.

Snabb upphämtning

I tredje perioden såg länge ut som att Linköping lätt skulle fixa tre poäng. Men så small det två gånger i Moras hemmaborg.

Inom 1.12 gick Mora från två målsunderläge till 2–2 genom mål av Ryan Johnston och Michael Haga.

Mora satte sedan en våldsam press mot Linköping, som kan vara glad över att klarat att ordna en förlängning, som blev mycket dramatisk med flera målchanser av både Mora och Linköping samt ett bortdömt mål av Linköpings Andrew Gordon.

Matchen gick till straffar där Moras Michael Haga satte den enda straffen. En mycket viktig seger för Mora i bottenstriden.